FOTBAL – Tânărul maramureșean Christian Tand, transferat în Liga Națională de vicecampioana FCSB

0
3435

TRANSFER. Christian Tand (18 ani), originar din comuna maramureșeană Rozavlea, pregătit inițial de antrenorul Neluțu Hotea la echipa de Liga a IV-a CS Plimob Sighetu Marmației (unde a evoluat 6 ani la grupele de juniori) și ulterior transferat la Școala de Fotbal Ardealul din Cluj-Napoca (care îi aparține lui Alexandru Moldovan și de unde au plecat în fotbalul mare Maxim, Chiricheș sau Răduț), a fost transferat la echipa de primă ligă FCSB, vicecampioana României.

 

Tand, acum component al lotului național U-21, titular pe postul de fundaș central (la Plimob a activat ca atacant), a mai fost în probe la FCSB și la echipele craiovene CSU și Universitatea, însă acum a fost transferat definitiv și și-a început deja pregătirea cu lotul vicecampioanei naționale, antrenat de Bogdan Argeș Vintilă.

 

Tand, născut în 7 iulie 2001, este considerat unul dintre jucătorii de perspectivă din țară (în turul acestui campionat a marcat 12 goluri în Liga de Elită, a juniorilor, deși este fundaș central), clubul din Cluj-Napoca păstrând 20% dintr-un viitor transfer (de la FCSB), plus 20.000 de euro atunci când jucătorul va debuta în Liga Națională. Concurenții tânărului Tand în lotul FCSB sunt Iulian Cristea, Andrei Miron și Bogdan Planic.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here