FAPT – S-a atribuit contractul de 3,5 milioane de lei, care vizează construirea a trei noi poduri peste râul Iza, în comuna Săcel: află identitatea câștigătorului

0
2791

CONTRACT ATRIBUIT. Administrația comunei maramureșene Săcel, controlată de edilul Gavrilă Dologa (PSD), a semnat contractul de execuție a trei noi poduri peste râul Iza, localizate în intravilanul localității. Contractul a fost semnat la valoarea de 3,5 milioane de lei (exact: 3.514.960,47 lei, sumă care include TVA) cu asocierea de firme Conrep SA din Vișeu de Sus & Byg Spedition Building SRL din Vișeu de Jos, care a fost unic ofertant.

 

Cele două firme mai sunt angrenate în construirea a două poduri în Remeți, peste cursul de apă Baia, contract semnat la 24 octombrie 2023, la valoarea de 3,8 milioane de lei.

 

Firma Conrep SA este înregistrată în Vișeu de Sus este specializată pe lucrări de construcție, fiind controlată scriptic de  Ileana Urda (45%, originară din Ruscova) și Alexandru Cenușă (41%, originar din Câmpulung Moldovenesc – jud. Suceava). În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de aproape 3 milioane de lei (al treilea cel mai mare din istoria economică a societății), realizat cu 161 de angajați.
Byg Spedition Building SRL, asociatul secundar, este înregistrat  în Vișeu de Jos și este controlat de Stelian Gheorghe Năsui (candidatul PSD la funcția de primar al comunei Vișeu de Jos în 2020). Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 2,11 milioane de lei și un profit net de circa 425.000 lei, realizat cu 7 angajați, dar și datorii de aproximativ 835.000 lei.

Vă reamintim că în vara anului 2021 circulația rutieră pe tronsonul Săcel – Moisei a fost închisă timp de o jumătate de an, în urma surpării parțiale a podului din Săcel peste Valea Izcioara, cauzată de o viitură care a subspălat culeea de pe unul dintre maluri, compromițând stabilitatea construcției.

 

* Foto generică: @autoblog.md

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here