PERFORMANȚĂ – Ramira: „Mergem spre o cifră de afaceri de 16 milioane de euro și continuăm dezvoltarea fabricii și a calificării profesionale a personalului”

0
1411

STRATEGIE ECONOMICĂ. 2018 a fost cel mai bun an din istoria Ramira SA, unul dintre cei mai importanți producători de linii de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto, firma băimăreană ajungând la o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, înregistrând o creștere de aproape 7% față de previziunile de la început de an.

 

Trendul mereu ascendent al cifrei de afaceri continuă și în acest an, Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA Baia Mare, subliniind însă că nu doar cifra de afaceri este importantă, ci și faptul că firma preluată în anul 2013 în portofoliul holdingului Chropyňská Group AS trebuie să continue investițiile în dezvoltarea logistică și a calificării personalului angajat.

 

“În 2018, am previzionat o cifră de afaceri de 14 milioane de euro și am realizat 15 milioane de euro, însă trebuie să ținem cont și de alte aspecte: investițiile făcute în achiziții, logistică și calificarea personalului, creșterea numărului de angajați – am ajuns deja la 500 de oameni – și dezoltarea structurală a firmei prin crearea sau alăturarea unor noi departamente (de proiectare și de debitare). Pentru 2019, am bugetat afacerea pe o cifră anuală de 16 milioane de euro și suntem în grafic cu ceea ce am previzionat”, a declarat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA Baia Mare.

 

Proiectul Rolls Royce, executat în Baia Mare

 

Acționarul majoritar al al Chropyňská Group AS, Robert Kudela, este mulțumit de modul de dezvoltare al firmei băimăreane, care în 2013, anul în care a cumpărat-o, era condamnată la faliment, amintind de performanța realizată anul trecut de specialiștii de la Ramira: proiectul Rolls Royce, făcut aproape în întregime la Ramira.

 

“Toate dispozitivele pentru linia de montaj și asamblare pentru proiectul Rolls Royce au fost livrate de fabrica din Baia Mare, iar conducerea proiectului pe partea de șantier a fost asigurată tot de Ramira, așa că nu mai am niciun dubiu că această firmă poate realiza orice proiect la cele mai ridicate standarde de calitate”, a subliniat Robert Kudela, reprezentantul unui holding de vârf în crearea liniilor de asamblare automatizate pentru industria auto, care are 1.300 de angajați, 500 dintre aceștia activând în firma din Baia Mare.

 

 

Investiții de 3 milioane de euro

 

De altfel, acționarii Chropyňská Group AS au investit anul trecut 3 milioane de euro la Ramira, mare parte din această sumă mergând spre achiziția firmei Debitare și în modernizarea spațiilor de producție ale acesteia, dar și în partea de proiectare (mai exact, în infrastructura necesară funcționării la cei mai înalți parametri ai acestui departament), precum și în forța de muncă, respectiv în calificarea acesteia, specializarea angajaților fiind făcută inclusiv în spațiile de producție a Grupului din afara României.

 

„Toate aceste investiții sunt făcute pentru creșterea competitivității firmei Ramira, pentru că obiectivul nostru este ca firma din Baia Mare, care este cea mai importantă a grupului pe partea de realizare a dispozitivelor, să fie capabilă să proiecteze și să realizeze linii complete de asamblare necesare în industria auto. Acum am ajuns cam la 50% din drumul pe care ni l-am propus. Mai avem de făcut un pas important până la realizarea acestui deziderat. Însă, vedeți, chiar dacă vom ajunge la această performanță anul viitor, o să vă spun din nou că am ajuns doar la jumătatea drumului, pentru că îmi doresc permanent o performanță mai ridicată. Dezvoltarea și creșterea standardului calitativ al produselor realizate de firmele Grupului Chropyňská nu se termină niciodată”, a spus, zâmbind, Robert Kudela, acţionarul majoritar al Chropyňská Group AS (foto mic stânga, alături de Karl Joszef Heindrich).

 

În 2019, cifră de afaceri de 150 de milioane de euro

 

În actualitatea economică mondială mai există doar puține firme, aproximativ 10, care au capacitatea de a realiza linii complete de asamblare pentru industria auto, majoritatea acestora fiind cumpărate de investitori chinezi. Totuși cei din conducerea holdingului din care face parte și firma băimăreană nu par îngrijorați. “Chropyňská Group AS este unul dintre puținii competitori europeni și joacă un rol important în această industrie – poate e suficient acest argument: în urmă cu un an, la nivelul Grupului am avut o cifră de afaceri de 110 milioane de euro, iar în acest an previzionăm afaceri de 150 de milioane de euro”, a declarat Robert Kudela.

 

Strategia conducerii holdingului și al Ramira SA urmărește ca în Baia Mare, unde au cea mai mare de varietate de prelucrare și unde produc peste 50% din dispozitive și utilaje, să extindă varietatea capacitățiilor de producție și de aceea, anul trecut, a fost pus în funcțiune un departament de proiectare.

 

“Deparatamentul de proiectare este funcțional, dar deocamdată nu are capacitatea execuției în totalitate a proiectelor complexe și de aceea încă primește suport din partea specialiștilor din Chropyňská Group”, a precizat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA, însă acţionarul majoritar al Chropyňská Group AS, Robert Kudela, e convins că în aproximativ un an departamentul din Baia Mare va reuși să execute proiecte dintre cele mai complexe.

 

Ziua Ramira

 

În 18 mai, ca în fiecare an, angajații Ramira SA Baia Mare au sărbătorit împreună cu familiile și cu conducerea firmei și a holdingului Chropyňská Group AS “Ziua Porților Deschise”, o Zi a Marii Familii Ramira.

 

„Dacă în 2013, când am preluat Ramira, am avut aproximativ 330 de muncitori, acum avem 500. Privind din această perspectivă, creșterea cifrei de afaceri an de an este proporțională nu doar cu adăugarea unor clienți noi în portofoliul Ramira, ci și cu creșterea numărului de angajați. Trebuie să avem în vedere și creșterea productivității pentru a deveni competitivi. Țineți cont că Chropyňská Group AS va avea anul acesta o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro cu 1.300 de angajați, din care Ramira va contribui cu 16 milioane de euro, deși are 500 de angajați din cei 1.300 care fac parte din Grup”, a declarat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here