FAPT – După o jumătate de an de contestații, instanța a dispus începerea procesului fostului director al Penitenciarului din Baia Mare, Horia Chiș, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual și alte 3 infracțiuni

0
1295

DECIZIE. Introdus în urmă cu o jumătate de an pe rolul instanței din Maramureș, timp în care s-au judecat contestații, cereri și excepții, menite să fie respins dosarul DNA Cluj, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalul Maramureș a dispus luni, 6 decembrie 2023, începerea procesului în care fostul director al Penitenciarului din Baia Mare, Horia Ștefan Chiș, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unui concurs de 4 infracțiuni, printre care folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

 

Judecătorul a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de avocații lui Chiș și a celorlalți 5 inculpați din dosar (Angel Carmen Kozma – psihologul Penitenciarului Baia Mare, trimisă în judecată pentru șantaj; Dorin Marius Coste, Onisim Constantin Ciocotișan, Andrei Mircea Ardelean, Gabriel Cătălin Tecar – toți 4 angajați ai Penitenciarului, trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă).

 

Fostul director Chiș, ofițer de poliție, demis în urma unei anchete interne a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor generată de acest scandal sexual din instituția pe care o conducea și ulterior, în 21 noiembrie 2022, reținut în arest, a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru infracțiunile: folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj în formă continuată (2 acte materiale), purtare abuzivă în formă continuată (2 acte materiale) și şantaj (5 acte materiale).

 

Decizia nu este definitivă, cel mai probabil urmând să fie atacată cu apel (care se va judeca la Curtea de Apel Cluj, cea care se va pronunța definitiv asupra speței, despre care aveți detalii AICI).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here