FAPT – În orașul maramureșean Vișeu de Sus, edilul Vasile Coman Vărzaru a blindat hegemonia firmei locale Conrep: un nou contract de 2,7 milioane de lei

1
15812

CONTRACT SEMNAT – BICICLETE VIȘEU DE SUS. Primăria Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman „Vărzaru’” (acum PNL, în viitorul apropiat PSD – primar din 2012), a semnat săptămâna trecută un nou contract cu firma de casă Conrep SA. În valoare de 2,7 milioane de lei (exact: 2.781.227,24 lei, sumă care include TVA), contractul vizează realizarea unei piste pentru biciclete de 2,6 kilometri (adică 1.052 lei/metru), pe malul râului Vaser.

 

Conform proiectului tehnic, traseul ales pornește din drumul național DN 18 (de la Podul peste râul Vișeu), continuă pe malul stâng al râului (fapt care face necesare consolidări pe unele porțiuni), spre Sala de Sport și Stația de Epurare, până la intersecția cu strada Mierlei, fiind amplasat în ampriza străzii Bogdan Vodă. Lățimea pistei va fi de 2,5 m, acoperită cu beton și luminată pe timp de noapte. Obiectivul a fost prezentat de autoritatea locală ca fiind o conexiune între centrul orașului și Valea Vinului (stradă care este încă neasfaltată), unde se dorește amenajarea unei zone de picnic lângă izvoarele de borcut.

 

Contractul, care a fost semnat la 5 septembrie 2023, a fost oferit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 30%, experiența profesională a unor experți-cheie 30%, graficul general de realizare 30% și termenul de finalizare 10%). Însă nu a fost necesară aplicarea criteriului, comisia de evaluare urmărind doar îndeplinirea condițiilor, pentru oferta Conrep a fost singura depusă. Cea mai mare parte a finanțării obiectivului este din surse nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Doar în ultimele 8 luni, conform monitorizării 2mnews, Conrep a fost desemnată câștigătoare a 4 mari licitații organizate de Primăria Vișeu de Sus (modernizări de străzi, renovări energetice la blocuri, pistă de biciclete), acestea totalizând peste 40,5 milioane de lei (exact: 40.521.454,31 lei, sumă care include TVA), o sumă apropiată de cifra de afaceri a firmei pe întreg anul trecut (50,6 milioane lei) și la care se adaugă contractele pe care Conrep le execută în asociere fără să fie lider de asociere. Scriptic, firma Conrep este controlată de Ileana Urda din Ruscova (45%) și Alexandru Cenușă din Câmpulung Moldovenesc (40,55%).

 

* Foto: @Primăria Vișeu de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca primaria orasului ar trebuii sa faca cu acelasi proiect o centura de circulatie pana la iesirea estica din oras spre Moisei.Sunt zile intregi in care traversarea orasului prin centru este dicila si dureaza timp si combustibil si mai ales nervi si oboseala initila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here