FAPT – Gabriela Hofer, înlocuită de la conducerea fostului spital TBC din Baia Mare cu Rareș Pop, directorul DSP Maramureș: expulzată de primarul Cherecheș

0
4959
Gabriela Hofer, Rareș Pop

SCHIMBARE ÎN CONDUCERE. Gabriela Hofer (53 de ani) a fost înlocuită din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, de primarul Cătălin Cherecheș (varianta oficială: de Comisia de Evaluare a Activității), cu dr. Rareș Pop (46 de ani), director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș. Decizia intră în vigoare marți, 1 februarie 2022. Hofer a contestat în instanță decizia, într-un proces în care i-a chemat în judecată pe primarul Cherecheș și pe Primăria Baia Mare, cerând suspendarea executării actului administrativ.

 

De profesie economist, Hofer a fost numită în septembrie 2016 manager al fostului Spital TBC, în urma câștigării unui concurs pe acest post. Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, fondat în anul 1965, este în subordinea Primăriei Baia Mare, este în plină implementare a unui proiect de modernizare în valoare de peste 1,5 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor venind din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Surse informate au precizat pentru 2mnews că decizia de încetare a mandatului de manager al lui Hofer a fost luată în urma calificativului “satisfăcător” obținut de aceasta pentru activitatea din anul 2020, mai exact pentru depășirea parametrilor financiari la achiziția de medicamente (practic, pentru că nu a intuit că vine pandemia globală de COVID-19 și a comandat mai multe medicamente decât a prevăzut în 2019).

 

Dr. Rareș Dorin Pop a fost numit cu titlu interimar la conducerea spitalului băimărean, începând din 1 februarie 2022, pentru o perioadă de cel mult 6 luni sau până la organizarea concursului pentru postul de manager. Rareș Pop s-a auto-suspendat temporar din funcția de director executiv. Începând din 1 februarie 2022, DSP Maramureș va fi condusă de dr. Carmen Mihaiela Sima (62 de ani), director executiv adjunct, care va prelua temporar prerogativele directorului executiv.

 

* Foto: Rareș Pop – @Ionuț Arhițculesei, Gabriela Hofer – @FB Gabriela Hofer

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here