BAIA MARE – Groapa ilegală de deșeuri de pe strada Europa continuă să crească: senatorul Dan Ivan cere intervenția ministrului Mediului

1
461
Dan Ivan

PROBLEMA DEȘEURILOR. În Baia Mare, problema deșeurilor continuă să dea bătăi de cap autorităților locale. După ce și-au dovedit limitele în a ridica gunoaiele din cartierele orașului, acestea continuă să le depoziteze fără autorizație, încălcând legislația de mediu. Una dintre zonele municipiului folosite în acest sens se află pe strada Europa, în apropierea unui adăpost de câini. Zilnic, aici se depozitează gunoiul strâns din oraș, deși Primăriei Baia Mare i s-a pus în vedere să ecologizeze amplasamentul respectiv.

 

Unul dintre cei implicați în rezolvarea acestei chestiuni este senatorul USR Dan Ivan. În repetate rânduri, acesta a sesizat atât Primăria, cât și Agenția de Protecția Mediului Maramureș, însă situația este neschimbată. Prin Serviciul Public Ambient Urban (aparținând Primăriei Baia Mare), munții de gunoaie continuă să crească.

 

De mai bine de un an am sesizat autoritățile statului în legătură cu acea rampă ilegală de deșeuri. O amendă, o adresă, un răspuns steril și gata. Am rezolvat problema. Numai că Primăria depozitează în continuare gunoaiele acolo. Acum, am adresat ministrului Mediului o interpelare în această privință, solicitându-i totodată efectuarea unor verificări, prin corpul de control pe care îl are la dispoziție.

“Este inadmisibil ca la doar câteva sute de metri de locuințele băimărenilor, în apropierea mai multor centre comerciale foarte frecventate, să avem o astfel de sursă de poluare, iar autoritățile să ridice sistematic din umeri. Grămezile de gunoaie au atins dimensiuni impresionante, iar fumul tot mai dens provenit din incendierea deșeurilor provoacă un disconfort olfactiv evident”, afirmă senatorul Dan Ivan.

 

În perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, 2021, au avut loc controale din partea Gărzii de Mediu, dispunându-se ecologizarea zonei. Însă Primăria Baia Mare refuză să se conformeze, termenul limită avut la dispoziție, 25 ianuarie, 2022, fiind depășit.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu lipsa gropii e problema Dan Ivan ar trebui sa pretindă sortarea pe cinci fracții cum cere legea Judetul nu are nici o platformă de compostare alte județe au cu zecile ! Ce se reciclează și se composteaza sunt resurse nu se depozitează !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here