FAPT – Firma unui consilier județean din Maramureș, contract de 6,7 milioane de lei pentru modernizarea a 3 kilometri de drum comunal în județ

0
6173

INVESTIȚIE INFRASTRUCTURĂ – POIENILE DE SUB MUNTE. O asociere de firme care are ca leader firma Bib Explo Tur SRL, care îi aparține consilierului județean Andrei Miculaiciuc (în foto – fratele primarului din Repedea, Ioan Miculaiciuc), a câștigat contractul în valoare de 6,7 milioane de lei (exact: 6.760.625,66 lei, sumă care include TVA), pentru modernizarea a 3,„1 kilometri din drumul comunal DC6 Pentaia din comuna Poienile de sub Munte (învecinată cu Repedea).  Cea mai mare parte a investiției este finanțată din fonduri nerambursabile, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” (întreg proiectul a primit o finanțare de 7,3 milioane de lei), o componentă de cofinanțare fiind repartizată din bugetul comunal.

 

Contractul a fost semnat la 12 februarie 2024, cu Primăria Poienile de sub Munte, controlată de edilul Alexa Chifa (USR), asocierea de firme fiind unic ofertant. Câștigătorii contractului, asocierea Bib Explo Tur SRL & Luca Trans Expo SRL & Betoane Bib Company SRL & Prof Con Invest SRL trebuie să finalizeze lucrările, care vor începe în luna martie, în 12 luni și trebuie garantate 3 ani.

 

Drumul comunal care duce către cătunul Pentaia din comuna Poienile de sub Munte și deservește și cetățenii din cătunul Solotiani va fi modernizat pe o lungime de 3,1 km, cu o lățime a părții carosabile în aliniament de 3 metri (cu platforme de întâlnire a vehiculelor de 5,70 metri). De asemenea, contractul prevede ziduri de sprijin, acostamente amenajate, rigole, reabilitarea a 4 podețe, modernizarea a 100 metri în intersecțiile cu 4 drumuri laterale care se racordează la DC6 Pentaia și semnalizarea rutieră.

 

Identitățile câștigătorilor
Firma Bib Explo Tur SRL, leader de asociere, este înregistrată în Repedea, este specializată pe construcția drumurilor și este deținută de consilierul județean Andrei Miculaiciuc (PPU-sl), asociat unic. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de circa 9,6 milioane de lei (mai mult decât dublul cele mai mari cifre de afaceri de până atunci – Miculaiciuc a intrat în Consiliul Județean în septembrie 2021, de pe lista de supleanți ai PPU-sl, implicit 2022 a fost primul lui an plin în funcția de consilier județean) și un profit de circa 793.000 lei, indicatori financiari realizați cu 21 de angajați, dar și datorii de 2,73 milioane de lei.
Firma Betoane Bib Company SRL, asociat secundar, este înregistrată în Repedea, este specializată pe construcții de drumuri și este deținută de Florin Miculaiciuc (rudă cu patronul consilier județean al leaderului asocierii), asociat unic. Firma a fost înființată în octombrie 2023, implicit nu are nicio declarație financiară depusă.
Firma Luca Trans Expo SRL, asociat secundar, este înregistrată în Baia Mare, specializată pe exploatări forestiere și este deținut de Ștefan Cristian Hanțig (asociat unic). În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de circa 882.000 lei, un profit net de circa 234.000 lei, indicatori financiari realizați cu 2 angajați, dar și cu datorii de circa 509.000 lei. Firma are două sedii secundare, în Chisindia (jud. Arad) și Ruscova.
Firma Prof Con Invest SRL, asociat secundar, este înregistrată în Baia Mare, este specializată în construcția clădirilor și este controlată de vișeuanul Ion Tomoiagă (90% din părțile sociale) – asociat minoritar este Gheorghe Tomoiagă (10%). În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei (creștere de 150%!) și un profit net de doar 157.000 lei, indicatori financiari realizați cu 16 angajați, dar și cu datorii de circa 12,8 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here