BANI PUBLICI – Cât costă „halatul” pentru asfaltarea străzilor din Baia Mare în ultimele cinci luni: peste 1 milion de euro

0
287

REABILITARE INFRASTRUCTURĂ. În perioada 22 iunie – 15 iulie, municipalitatea a plătit peste 171.000 de euro (respectiv 800.000 de lei) pentru lucrări de întreținere a străzilor din Baia Mare, în cadrul contractului cu asocierea de firme Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA – Construrom SA – Nord Vest Infrastructură  și Servicii SRL.

 

Precendenta comandă (prima comandă din cadrul contractului), aferentă perioadei martie-iunie a fost în cunatum de 4.165.000 lei (sumă care include TVA), adică echivalentul a aproape 900.000 de euro – vreo 225.000 de euro/lună. În cele cinci luni de contract de asfaltare, plombări, întreținere a străzilor cu municipalitatea Baia Mare, asocierea de firme a încasat aproape 5 milioane de lei (echivalentul a peste 1 milion de euro), cu o medie de 213.000 de euro pe lună.

 

Acordul-cadru pentru gestiune, întreținere și reparații străzi a fost semnat între municipalitate și asocierea de firme (reprezentată de Dan Lucian Mihalca – ARL Cluj, Marcel Zoicaș – Construrom și Ionuț Baltă – Nord Vest Infrastructură și Servicii) în 6 martie 2018.

 

Valoarea exactă a contractului, care se întinde pe doi ani, nu s-a pronunțat, acesta fiind unul vast, „de 30, chiar 40 de milioane de euro”, după cum a spus primarul Cătălin Cherecheș – estimarea maximă a beneficiarului (municipiul Baia Mare) fiind inițial, la licitația din vara anului trecut, de 70 de milioane de lei + TVA.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ