CAZUL ESTERA – Șeful Poliției Române: „În câteva zile sperăm să rezolvăm cazul fetiței violate și ucise în Baia Mare”

0
438

CRIMĂ. Noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor general Ioan Buda, prezent la sfârșitul săptămânii trecute în Cluj-Napoca, la ceremonia de absolvire a noii promoții a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” a făcut câteva precizări în cazul Estera, fetița în vârstă de 5 ani, violată și ucisă într-o clădire părăsită din zona fostului combinat chimic Cuprom din Baia Mare.

 

Buda a menționat că în cazul crimei din Baia Mare, care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, se lucrează într-o echipă mixtă, că anchetatorii au un cerc format din patru suspecți și că speră ca dosarul să fie rezolvat cât mai repede, chiar în următoarele zile, precizând și strategia prin care e abordată soluționarea cazului: prin compararea probelor ADN de la fața locului cu cele ale suspecților.

 

„Lucrăm intens la ancheta de la Baia Mare, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de patru suspecți și facem pași buni. Sperăm ca în cursul câtorva zile, cât mai repede, să rezolvăm și acest caz. Toate cazurile sunt dificile în ceea ce privește omoruri, violuri… probele ADN sunt comparate, sunt la laborator”, a spus Buda.

 

Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost violată şi ucisă în 30 aprilie. Corpul fetiței a fost mutat de familie până la venirea criminaliștilor. Primele probe prelevate de la fața locului au fost compromise. În mai, a avut loc dezhumarea și prelevarea de noi probe. Până acum au fost audiate mai multe zeci de persoane. Au trecut peste 80 de zile…

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here