PREGĂTIRI ELECTORALE: VOT 2024 – O primărie din Maramureș și-a achiziționat deja urne pentru alegerile electorale din anul 2024

0
666

ALEGERI 2024. Primăria din comuna maramureșeană Repedea, controlată de edilul Ioan Miculaiciuc (PSD), a cumpărat deja urne de vot necesare rundelor electorale din acest an. În comuna cu sub 4.700 de locuitori sunt organizate de regulă 3 secții de votare, iar achiziția noilor urne de vot, cumpărate de la firma Primpro Prod SRL din Tălmaciu (jud. Sibiu), a costat administrația locală 7.577,92 lei (suma include TVA).

 

Firma din Tălmaciu-Sibiu a fost înființată în toamna anului trecut (septembrie 2023), este specializată în comerț cu ridicata și este controlată de Flavius Ionuț Bogdan-Boldor (care mai deține 50% dintr-o firmă similară, Romsib Pro SRL, prin care în 2022 a reușit să vândă produse de circa 2,8 milioane de lei, de regulă unor instituții publice), iar în acest început de an a reușit să vândă urne și cabine de vot mai multor administrații publice locale.

 

Noi avem în comuna Remeți 3 secții de votare, materialele electorale, cum sunt urnele și cabinele de vot, le păstrăm, avem grijă de ele, le depozităm într-un beci. Acum am achiziționat doar vreo 5 urne de vot, pentru a completa necesarul pentru campaniile electorale din acest an. Cabine de vot nu am achiziționat, pentru că le montăm pe cele din 2020, care sunt în bună stare, a precizat, pentru 2mnews, primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc.

Conform legii, autoritatea publică locală trebuie să asigure o cabină de vot pentru fiecare 300 de alegători arondaţi la o secţie de votare. De asemenea, la alegerile locale, autoritatea publică locală trebuie să asigure pentru fiecare secţie de votare trei urne distincte (una pentru alegerea primarului, una pentru alegerea consiliului local şi una pentru alegerea consiliului judeţean), precum şi de o urnă specială.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here