LUCRĂRI DE MODERNIZARE – Începe modernizarea celor două școli gimnaziale din orașul Cavnic, investiție de 10 milioane de lei

0
236

UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT – CAVNIC. În această lună, Primăria Cavnic, administrație locală condusă de edilul Vladimir Petruț (PNL) a emis autorizația de construire (ultimul document necesar demerarării efective a unui obiectiv investițional) pentru modernizarea celor două școli gimnaziale din orașul maramurșean, cea din Cavnic și cea din cartierul Handal.

 

Urmează în cel mai scurt timp să introducem execuția lucrărilor de modernizare a școlilor gimnaziale din Cavnic și Handal, precum și a sălii de sport a școlii din Cavnic, în licitație publică, intenția administrației publice locale fiind ca după reabilitarea completă a acestor unități de învățământ să mutăm în locațiile respective și grădinițele. Investiția totală este de circa 10 milioane de lei și finanțarea necesară are o componentă majoritară nerambursabilă, banii fiind obținuți prin PNRR.
De asemenea, administrația din orașului Cavnic are un alt contract de finanțare semnat/aprobat, de 1,6 milioane de lei, care prevede dotarea acestor școli, însă această investiție o vom derula, desigur, doar după finalizarea proiectului de modernizare și reabilitare a construcțiilor. Astfel, ținând cont că Liceul economic din oraș a parcurs deja pașii modernizării (acolo am schimbat în luna ianuarie și centrala termică, pentru că vechea centrală s-a defectat și am înlocuit-o cu una nouă, de putere mai mare), în Cavnic nu va mai exista nicio unitate de învățământ nemodernizată și toate vor fi dotate la standarde de calitate europene, a precizat edilul Vladimir Petruț.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here