FAPT – Deputatul Călin Bota (PNL) cere demisia inspectorului școlar general Mihai Pop (PSD): „Dă dovadă de o incompetență crasă, afectând grav interesele elevilor maramureșeni”

0
459

MASĂ CALDĂ PENTRU ELEVI, DOAR PE HÂRTIE. Deputatul Călin Bota a semnalat că „incompetența inspectorului școlar general al județului Maramureș, Mihai Pop, i-a  lăsat fără masă caldă, timp de mai bine de trei luni, pe elevii școlilor „Petre Dulfu” și „Simion Bărnuțiu” din municipiul Baia Mare”, solicitând demisia de urgență a acestuia, pe considerent că din cauza acestuia cei peste 500 de elevi ai celor două școli nu au putut beneficia de o masă caldă oferită la școală, un program inițiat și susținut de guvernele conduse de premieri liberali.

 

Ironia face ca la începutul lunii septembrie, Gabriel Zetea, tutorele politic al lui Mihai Pop, să se laude public că programul „O masă caldă pentru elevi” se va derula și în Maramureș, inclusiv în  Baia Mare, la Școala „Petre Dulfu”, care avea ca structură Școala „Simion Bărnuțiu”. Ghinionul elevilor de la cele două școli din Baia Mare, care nu au putut beneficia până acum de programul susținut de Ministerul Educației, se numește Mihai Pop, cel care a decis peste noapte să facă Școala „Simion Bărnuțiu” cu personalitate juridică și Școala „Petre Dulfu” structură, dar a uitat să informeze și Ministerul Educației despre acest lucru, așa cum îi cerea legea (art. 4, alin. 2 din OUG 92/2017).

 

„Astfel, în luna august, ISJ Maramureș a trimis către Ministerul Educației lista celor 10 școli din județ care urmau să intre în programul „O masă caldă pentru elevi”, printre care se regăsea și Școala „Petre Dulfu”, cu cei 532 de elevi (inclusiv elevii de la structura „Simion Bărnuțiu”), iar în luna septembrie, inspectorului general Mihai Pop i-a venit ideea să acorde personalitate juridică Școlii „Simion Bărnuțiu”, dar nu a mai anunțat și ministerul de decizia sa, astfel încât Ministerul Educației a trimis Primăriei Baia Mare banii pentru a oferi masa caldă elevilor de la Școala „Petre Dulfu”, care oficial, din punct de vedere juridic, nu mai exista. Banii au rămas mai bine de 3 luni în contul Primăriei, iar elevii nu au primit până acum masa caldă care li se cuvenea.

 

Pentru că dă dovadă de o incompetență crasă, care afectează deja educația și bunăstarea elevilor din județul Maramureș, consider că se impune demisia inspectorului școlar general Mihai Pop, iar Gabriel Zetea trebuie să își asume că susținându-l pe acesta afectează grav interesele elevilor maramureșeni”, a declarant deputatul Călin Bota.

 

* Foto: @Foto: World Vision România via edupedu.ro

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here