ACREDITATĂ – Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş a fost avizată ca prima organizație județeană de acest tip din România

0
807

AVIZ – OMDJ MARAMUREȘ. Joi, 16 februarie 2023, Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene (OMDJ) Maramureş a fost avizată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, devenind prima organizaţie județeană de acest tip din România.

 

Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţene Maramureş are ca membri fondatori Consiliul Judeţean Maramureş, Saorsa Turism SRL (CFF Vișeu de Sus – care administrează Mocănița din Vișeu de Sus), Turist Suior SRL (firmă controlată de Mircea Coza) şi Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş. Conform legii, în cel mult un an de la primirea avizului, OMDJ Maramureș trebuie săelaboreze și să adopte strategia de dezvoltare şi marketing turistic şi planul de acţiune.

 

România a fost obligată anul trecut de Comisia Europeană să emită o lege care să asigure funcționarea unor organizații regionale de management al destinației (OMD), aceasta fiind o obligație asumată de țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe domeniul turistic. Până acum au fost avizate trei OMD-uri, niciunul județean: OMD Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun (decembrie 2022), OMD Ţara Dornelor (ianuarie 2023) şi OMD Mamaia-Constanţa (februarie 2023).

 

* Foto: @Dan Marinescu/Intact Images

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here