ANTICIPARE – Horia Chiș, fostul șef al Penitenciarului Baia Mare, cercetat de DNA pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj şi şantaj, scapă din arestul la domiciliu

0
1962

SUB CONTROL JUDICIAR. Horia Ștefan Chiș, fost director al Penitenciarului Baia Mare în perioada noiembrie 2008 – august 2022, revocat din funcție și apoi cercetat de DNA pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj şi şantaj, va scăpa și de arestul la domiciliu. Reținut și apoi arestat în perioada 21 noiembrie – 15 decembrie 2022, după ce a stat trei săptămâni și jumătate în arestul poliției, Chiș a fost plasat în arest la domiciliu, această decizie fiind înlocuită în 14 februarie 2023 cu o măsură mai puțin restrictivă: controlul judiciar.

 

Decizia a fost luată de judecătorul de caz al Tribunalului Cluj chiar la cererea procurorilor DNA și este valabilă începând din 20 februarie 2023, pentru o perioadă de 60 de zile (până în 20 aprilie 2023), timp în care Chiș este obligat să se prezinte ori de câte ori este chemat la procuror sau judecător, să se prezinte conform programului de supraveghere la Biroul supravegheri judiciare al IPJ Maramureş sau la Poliţia Oraşului Cavnic, să nu părăsească țara, să nu comunice (direct sau indirect, personal sau prin persoane interpuse) cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, respectiv cu martorii din cauză.

 

De asemenea, Chiș are interdicție de a se deplasa sau intra în Penitenciarul Baia Mare. Detalii despre caz aveți în articolele 2mnews AICI și AICI.

 

* Foto: @ observatornews.ro

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here