UPDATE: DECIZIE: „Am decis să retragem Ordonanța” – Călin Popescu-Tăriceanu, co-președinte ALDE

0
151
sursa foto: adevarul.ro

ABROGARE. 4 februarie 2017, ora 20:15. Co-președintele ALDE, membru în coaliția politică aflată la guvernare, a declarat, în urmă cu puține momente, că Guvernul a luat decizia să retragă OUG de modificare a codului penal și a celui de procedură penală, ca urmare a reacțiilor vehemente din partea oamenilor din întreaga țară, care au ieșit în valuri la demonstrații de protest de mare amploare în ultimele cinci zile.

 

E de așteptat ca, în intervenția sa de la ora 20:20, șeful Guvernului, Sorin Grindeanu, să confirme această decizie, luată în această seară. În acest moment, demonstrații de protest se află în plină desfășurare în întreaga țară. Vom reveni cu amănunte.

 

UPDATE: Sorin Grindeanu, șeful Guvernului – într-o intervenție în fața presei susținută la ora 20:30: „Mâine, vom susține o ședință de Guvern de urgență pentru abrogarea (de fapt, prorogarea) acestei Ordonanțe, astfel încât ea să nu mai intre în vigoare. Vom continua discuțiile – prin dialog – pentru a crea un proiect de lege pentru a efectua modificările necesare asupra celor două coduri, pe care îl vom înainta Parlamentului, pentru a asigura un cadru legal. Ministrul Justiției își va asuma vina pentru lipsa de comunicare în ceea ce privește conținutul acestei Ordonanțe și care a dus la actuala stare de fapt.”

 

În momentul de față, în Piața Victoriei nu se mai scandează „Abrogare”, ci… „Demisia, de-mi-si-a!” Manifestațiile continuă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here