FAPT – Contract de aproape 1 milion de lei pentru extinderea canalizării în Nistru, încredințat direct de administrația locală firmei de casă care execută lucrările de apă-canal în zonă

0
1128

CANALIZARE NISTRU (TĂUȚII MĂGHERĂUȘ). Administrația publică locală din orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș, controlată de edilul Dumitru Marinescu (PNL), a semnat la 23 februarie 2024 un contract în valoare de 946.633,16 lei (suma include TVA) cu firma Mega-Instal SRL din Baia Mare, care vizează extinderea rețelei de canalizare menajeră în cartierul Nistru.

 

Firma, care este controlată de Florin Sandu Nemeș (asociat unic), are termen de execuție pentru finalizarea lucrării de maxim 6 luni. Serleul Mega-Instal este contractantul tradițional al lucrărilor de apă-canal al administrației publice din Tăuții Măgherăuș, acesta fiind cel de-al 25-lea contract prin încredințare directă din ultimii 6 ani (perioada 2018-2024). Contractele din ultimii 6 ani totalizează peste 3 milioane de lei (exact: 3.022.188,24 lei, sumă care include TVA).

 

Firma a fost contractată pentru mai toate lucrările din zonă, atât de fostul edil (Anton Ardelean – PSD, 16 contracte), cât și de actualul edil (Dumitru Marinescu – PNL, 9 contracte): extinderea rețelei de apă și branșamente în Nistru, extinderea rețelei de canalizare pe strada 62 (de două ori), extinderea rețelelor de canlizare și apă pe strada 18, reamplasarea conductei de apă pe strada 57, extinderea rețelei de canalizare pe strada 28, montarea grupului de pompe la stația Nistru, canalizare în Băița, extindere conductă și racorduri pe strada 21, refacerea capacelor căminelor de racord de pe carosabil,  extinderea conductei și racorduri pe strada 2, devierea conductei de apă pentru lucrările de la podul Valea Racului, alimentare cu apă a centrului de Afaceri din Nistru, montarea de hidranți interiori și apometru, reparații la canalizarea dispensarului uman din Băița, extinderea canalizării pe străzile 22, 114 (Bușag), 78 (Băița), alimentarea cu apă a bazinului pentru irigații din Parcul Hosteze, străzile 24 și 28, racorduri de canalizare pe strada 6, extinderea cu 155 metri a rețelei de apă în Merișor, alimentarea cu apă a cimitirului romano-catolic din Băița, branșamente individuale de apă pe strada 9.

 

În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4,64 milioane de lei și un profit net de 182.232 lei (sub 4%), indicatori financiari realizați cu 20 de angajați, dar și datorii de aproape 2 milioane de lei.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here