ANTICIPAȚIE – Dezvăluim câștigătorii celor cinci concursuri de la Aeroport, organizate peste trei luni sub patronajul cinstitului Gabriel Valer Zetea

2
3052
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

CÂȘTIGĂTORII LUI ZETEA. Bună ziua și „decât” bine v-am regăsit (deși nu v-am pierdut). Știți, noi suntem ăia care, printre altele, vă spunem cine câștigă “concursurile” organizate de Consiliul Județean (CJ) Maramureș sau instituții din subordinea administrației publice județene condusă de mult preacinstitul Gabriel Valer Zetea.

 

Practic nu e grav că vă spunem cu exactitate și mereu cine câștigă concursurile organizate sub pulpana pesedistului Zetea, ci că vă spunem cu mult înainte ca aceste “concursuri” să se desfășoare, de multe ori înainte ca acestea să fie anunțate public. Sigur, de aici rezultă că suntem inspirați (cred naivii), sau că aceste “concursuri” sunt, de fapt, niște simulacre pe care entitățile plătite ale statului refuză să le cerceteze.

 

Până acum am anticipat cinci câștigători, c-avem și altele pe cap nu doar cum își pune Zetea, ilegal, acoliții-n funcții de conducere în instituțiile statului (detalii AICI). Acum vă mai spunem cinci. Give me five! Să fie 10. Și să fie primit!

 

Concursurile de la Aeroport

 

Bănuiesc că știți că la Aeroportul Maramureș sunt concursuri pentru cinci posturi de directori. Știți, că s-a bătut toba. Explicația e că actualii directori nu au fost numiți conform OUG 109/2011 (care reglementează guvernanța corporativă), adică oamenii doar au dat concurs, pe bune, și au fost numiți.

 

În fapt, conform respectivei legi, ei trebuiau selectați de Consiliul de Administrație. Ei, și acum se încearcă intrarea în legalitate. Așa că s-au anunțat concursuri pentru cele patru posturi de directori: de Mentenanță, Operațional, Economic și Siguranță. În plus, a mai fost creat un post de director, de Marketing și Relații Publice. Rezultă, cinci concursuri.

 

Oamenii-și depun intenția, Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului decide care-i bun și-l numește director. Limpede, nu? Ce nu știți (și e logic să fie așa) e cine le va câștiga. Niciun stres, vă spunem acuși-acușica.

 

Cine decide câștigătorii

 

Zetea, Morar, Dăncuș

Înainte să vă spunem câștigătorii celor cinci concursuri, vă spunem cine-s decidenții. Adică cine e CA al Aeroportului (deciși de Zetea, Dăncuș și Morar).

 

Oficial, sunt cinci inși din care Zetea (PSD) a pus doi, Dăncuș (PNȚCD) a pus unul, Morar (PMP) a pus unul și statul (prin Ministerul Finanțelor Publice) a pus unul (că-l obligă legea). Statul l-a pus pe șeful de la Direcția de Finanțe, adică pe Călin Cezar Chilat, numai că acum acel post e liber, pentru că ANAF a zis că nu e bine să fie unul din județ, ci trebuie ei să pună unul de la București. Până se mai gândesc ăia de la ANAF pe cine să-l pună să ridice un purcoi de bani fără să facă nimic, decât să se plimbe până-n Baia Mare, postul e liber.

 

Cei patru din CA al Aerportului Maramureș sunt: avocatul Marin Brăgaru (PSD, consilier local în Baia Mare) e președinte și reprezentant al Consiliului Județean Maramureș (a fost miruit de Zetea, pentru ca șeful pesediștilor să aibă controlul și în CL Baia Mare); Viorel Buta (PSD, miruit tot de Zetea – e unul dintre oamenii lui de încredere din Garda de fier forjat); Ágoston Ödön (PNȚCD, fost șef al Piețelor din Timișoara, numit de Dăncuș la ordinul lui Aurelian Pavelescu); Adrian Cornel Pop (PMP, numit de Morar să aibă de unde să-și plătească cheltuielile la sediul de partid).

 

În fapt, câștigătorii au fost deja deciși de Zetea și vi-i prezentăm.

 

Câștigătorii concursului din 13 mai 2019

 

… da-da, v-ați uitat bine pe calendar, suntem în 29 ianuarie 2019, totuși. Concursurile (adică e o probă de interviu și acum puteți să râdeți, tare-tare, că Brăgaru, Buta, Ágoston și Pop îi testează pe cei care conduc departamente tehnice importante dintr-un aeroport) au loc în luna mai, iar câștigătorii sunt anunțați în 13 mai, în 15 mai se încheie contractele, ura și la gară! Până în 13 mai sunt trei luni și jumătate, dar am zis să nu stați așa, neștiuți, și să vi-i spunem de pe acum.

 

De reținut că pentru trei departamente există un singur admis (directorul în funcție), implicit aceștia trei sunt deja câștigători. Sigur, departamente grele, n-a vrut nimeni să se lege la cap și să-și riște libertatea impunând vreun “prieten de partid”, în fond, nu urmărește nimeni să pericliteze activitatea și siguranța aeroportului, doar să-și pună niște băieți în posturi bine remunerate și fără bătăi de cap.

 

Așadar, spre liniștea noastră și siguranța activității la Aeroport, rămân directori următorii trei: Traian-Dorel Brad (director Operațional), Mircea Iliescu (director Siguranță) și Maria Todoruț (director Economic).

 

Bine, acum avem o veste proastă pentru Octavian Cudalbu (foto dreapta, 61 de ani): Nu veți mai fi director, Zetea îl pune în locul dumneavoastră pe fiul fostului comandant al Aeroportului, adică pe Bogdan Marius Dale (foto stânga, 35 de ani), sau Dale Jr., cum e cunoscut. Deci, prima schimbare e deja anunțată. Cudalbu, scos pe tușă de pesediști. În fond, “nu era de specialitate” (este “doar”  absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea Aeronave, secţia Navigaţie aeriană – 1983, cursuri de specializare în managementul aeroportuar – 1989, a fost ultimul comandant al Aeroportului de pe vremea lui Ceașcă – între 1986-1990 -, deci e expirat, să plece!, zice pesedistul cinstit Zetea care se laudă că el e cel care conduce județul).

 

În fine, postul inventat pe stil nou de Zetea este cel de director de Marketing și Relații Publice. Aici s-au înscris patru persoane (concurență mare), una a fost descalificată că nu-ndeplinea condițiile ș-au rămas trei: două naive și cel pentru care a fost creat postul și care îl va și câștiga. Naivele (care cred că atunci când organizează ceva Zetea poate fi câștigat pe competențe) sunt Anamaria Peride și Maria Onea.

 

Nu vor câștiga, pentru că acel post îi va reveni, vă spunem acum, cu trei luni și jumătate înaintea concursului, lui Nicolae Făt (foto dreapta), zis Nicholas, consilier personal al numitului Zetea Valer Gabriel (și fost director sportiv al HC Minaur, iar apoi şef de cabinet al secretarului de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza). Știm și de ce, dar deocamdată nu facem public motivul că e de natură sentimentală și nu se face să intrăm așa, cu bocancii, în viața omului.

 

Concluzie

 

Bogdan Marius Dale (director Mentenanță), Traian-Dorel Brad (director Operațional), Mircea Iliescu (director Siguranță), Maria Todoruț (director Economic) și Nicolae Făt (director Marketing și Relații Publice) sunt cei cinci câștigători ai concursurilor din 13 mai 2019 de la Aeroportul Maramureș, regie autonomă din subordinea Consiliului Județean Maramureș. Adică a lui Zetea, the one and only.

 

Listați asta și țineți foaia bine… Bine?, stimate domnule Ioan Pop (procuror șef al DNA Baia Mare), stimate domnule Ioan Cristian Dragotă (procuror șef al DIICOT Baia Mare), stimată doamnă Dana Mirela Borcuti (prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș), stimate domnule Liviu Constantin Grozavu (inspector șef al IPJ Maramureș)…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Are destui pesediști de îndestulat tovarășul Zetea… nu-i lipsesc aldiștii. Alianța-i în București, în teritoriu e legea junglei, cu girul tovarășului Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here