EXPLICAȚII – De ce nu a început judecarea dosarului de corupție de la Ambulanța Maramureș la 9 luni de la înregistrarea pe rolul instanței

3
5601
Ligia Sanda Marinela Micle

DOSAR DE CORUPȚIE – AMBULANȚA MARAMUREȘ. Deși a fost înregistrat pe rolul instanței județene în 22 februarie 2023, procesul de corupție de la Ambulanța Maramureș, în care DNA i-a trimis în judecată într-un dosar privind achizițiile publice pe Ligia Sanda Marinela Micle (managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță – SAJ – Maramureș), Carmen Simona Miclea (directorul Economic al SAJ Maramureș), Nicoleta Bianca Ploscar și Florin Mihai Dan (consilier juridic și președinte CAR la SAJ Maramureș – expert certificat în achiziții publice, este soțul directoarei de la Oficiul Registrul Comerțului Maramureș), se află și astăzi, la 9 luni de la înregistrare, tot în faza preliminară (adică nu a început judecarea cauzei).

 

Miercuri, 15 noiembrie 2023, Curtea de Apel Cluj a admis excepție de neconstituționalitate ridicată de doi dintre inculpați (Ligia Micle și Florin Mihai Dan) și a dispus trimiterea spre soluționare la Curtea Constituțională.

 

Cei doi au contestat dispozițiile a două articole din noul Cod de procedură penală, care s-ar contrazice. Referirea a fost făcută la articolul care stabilește că „dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare”, care ar fi contradicție cu cel care stabilește că „instanţa poate dispune reunirea cauzelor, dacă prin aceasta nu se întârzie judecata, în următoarele situaţii: când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană; când între două sau mai multe infracţiuni există legătură şi reunirea cauzelor se impune pentru buna înfăptuire a justiţiei”.

 

În acest dosar, fosta manager al SAJ Maramureș, Ligia Sanda Marinela Micle, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 6 acte materiale), abuz în serviciu, complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 11 acte materiale).

 

De asemenea, Carmen Simona Miclea și Nicoleta Bianca Ploscar au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și abuz în serviciu, iar Florin Mihai Dan a fost trimis în judecată pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 11 acte materiale) și complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune în formă continuată – 5 acte materiale).

 

Detaliile din dosar le regăsiți în AICI.

 

* Foto: @Ambulanța Maramureș FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Acolo la Baia Mare este un cuib de viepi corupti , primarie Chereches , spital judetean Pintea , salvare Miclea cu gasca si daca DNA isi face datoria cum scrie la carte , mai gaseste cateva cuiburi pline cu viespi corupti , pe la institutiile statului plin cu gunoaie corupte .
    Rusine pentru Baia Mare , rusine . 🤮🤮🤮🤮🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here