EXCLUSIV – Cine a primit contractul de extindere a clădirii unde se va muta sediul administrativ al Direcției de Drumuri și Poduri Maramureș

0
7133
Marcel Zoicaș

CONTRACT ATRIBUIT. Pe ultima sută de metri a mult prea îndelungatei existențe într-o funcție publică a lui Emil Marinescu (PSD), ultima fiind cea de director general al firmei Drumuri-Poduri Maramureș SA, care aparține Consiliului Județean Maramureș, a fost livrat contractul de proiectare și execuție a extinderii și reamenajării Secției de Utilaj Transport a societății, situată în Baia Mare, pe strada Vasile Alecsandri nr. 99, unde se va muta sediul firmei monopoliste aflată sub pulpana caldă a administrației județene.

 

Scenariul de atribuire, clasic: două oferte, una se retrage, unica rămasă este declarată conformă și câștigătoare. Contractul a fost semnat la 26 octombrie 2023 cu Construrom SA, firma controlată de Marcel Vasile Zoicaș, finul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș (PSD). Lucrările au fost încredințate la valoarea de 1,87 milioane de lei (exact: 1.870.085 lei, sumă care include TVA).

 

Contractul prevede proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare, extindere pe verticală și reamenajare a spațiilor administrative ale clădirii Secției de Utilaj Transport, unde își va muta sediul administrativ firma Drumuri-Poduri Maramureș SA (acum acesta își desfășoară activitatea în cladirea Palatului Administrativ). Clădirea actuală are regim de înălțime P+1E și o suprafață desfășurată de 314 mp. Lucrările trebuie finalizate în cel mult 15 luni.

 

Drumuri-Poduri Maramureș SA, căreia i s-a încredințat (fără nicio licitație) administrarea rețelei de 775 km de drumuri județene, este o firmă aproape 100% dependentă financiar de alocările proprietarului – Consiliul Județean Maramureș, care gestionează bugetul administrativ al întregului județ – și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri record în istoria sa economică, de aproape 44,5 milioane de lei (creștere de 10,20%), și un profit net de 2,13 milioane de lei (al doilea din istoria firmei), realizat cu circa 200 de angajați.
Însă, tot anul trecut, firma de drumuri a CJ Maramureș aproape și-a dublat datoriile, ajungând la un prag de îndatorare de 10,06 milioane de lei (a făcut unele achiziții în leasing).

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here