EXCLUSIV – Sumă fabuloasă pierdută de fostul primar de Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș, în dauna Primăriei pe care a condus-o: decizia poate fi atacată cu recurs

3
5248
Vasile Moldovan, Ovidiu Nemeș

MOLDOVAN VS. NEMEȘ. După 4 ani de la înregistrarea unui dosar în care municipalitatea Sighetu Marmației l-a dat în judecată pe fostul primar Ovidiu Gheorghe Nemeș, timp în care mai mult s-a judecat cine trebuie să judece speța, dosarul fiind plimbat pe la 5 instanțe (Judecătoria Sighetu Marmației, Tribunalul București, Tribunalul Ilfov, Înalta Curte de Casație și Justiție și Tribunalul Maramureș), s-a pronunțat în sfârșit hotărârea pe fond, aceasta putând fi atacată cu recurs.

 

Practic, Primăria Sighetu Marmației, controlată acum de edilul Vasile Moldovan (PSD), a cerut ca instanța de judecată să constate răspunderea delictuală a fostul primar Ovidiu Nemeș (PNL) și să-l oblige pe acesta la plata unei sume de bani. Nemeș s-a apărat susținând prescrierea faptei, implicit că instanța nu ar mai trebui să judece solicitarea Primăriei.

 

După mai bine de 4 ani, Tribunalul Maramureș a respins excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, admițând cererea de chemare în judecată formulată de Primăria Sighetu Marmației și l-a obligat pe Nemeș să plătească 237.805 lei + penalităţi de întârziere calculate la suma de 198.332 lei, din 1 ianuarie 2017 și până la data plăţii efective a debitului – totalul dispus de instanță este imens, chiar dacă suma exactă nu poate fi calculată decât la data plății efective.

 

Hotărârea Tribunalului Maramureș poate fi atacată cu recurs.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Haideți să nu judecam dar în acest mandat scurt psd are posibilitatea sa facă câteva lucruri salarizarea Pensi speciale opoziție progresiv locuri de munca și eliminarea borfasilor din servici cheie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here