DEVOALAREA IDENTITĂȚILOR – Cine va construi în Baia Mare centrul comunitar multifuncțional de pe strada Grănicerilor, contract de 3 milioane de lei

0
5129

CONTRACT ATRIBUIT. Asocierea de firme Nord Antreprenor SRL & Rozini SRL, care a câștigat la finalul anului trecut și contractul pentru extiunderea și modernizarea clădirii Primăriei Baia Mare (care, cel mai probabil, nu va mai fi realizat, activitatea administrației publice urmând să fie mutată până la început de decembrie 2023 în fostul sediu BCR de pe Bd. Unirii, iar actualul sediu de pe str. Gheorghe Șincai va fi dat în administrare gratuită către STS), va realiza construirea Centrului Comunitare Multifuncțional Vasile Alecsandri, contractul cu Primăria controlată de edilul Cătălin Cherecheș fiind semnat în 7 iulie 2023.

 

Contractul, finanțat jumătate prin Programul Operational Regional și jumătate din pușculița orașului, trebuie finalizat în 14 luni și era prevăzut să fie atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 90%, iar experiența profesională a coordonatorului proiectului de 10%), însă câștigătorul a fost unicul ofertant.

 

Valoarea la care s-a semnat contractul este de 3 milioane de lei (exact: 3.082.476,04 lei – sumele din articol includ TVA) și prevede proiectare și execuție pentru construirea unui centru comunitar multifuncțional, amenajarea unei mici parcări (6 locuri) și alei pietonale, împrejmuire cu gard viu și montarea porții pentru acces auto și pietoni. Centrul, care va fi edificat în regim de înălțime parter și cu o suprafață utilă de 370 mp, va fi amplasat pe strada Grănicerilor nr. 118A.

 

Asocierea desemnată câștigătoare a fost unic ofertant și a anunțat deja subcontractarea a 25% din lucrare, respectiv proiectarea instalațiilor electrice, sanitare, termice, încălzire, ventilație și aer condiționat către firma MC General Construct Alfa SRL (16%), precum și execuția instalației de curenți slabi către firma Myt System SRL (5%), a instalațiilor sanitare și de stingere a incendiilor cu firma Eurointech Design SRL (2%) și a instalațiilor electrice și de gaze naturale cu firma Electromara SRL (2%). Formula asocierii + subcontractanți este aceeași cu cea desemnată să execute extinderea și modernizarea sediului Primăriei.

 

Identitățile executanților

 

Firma Nord Antreprenor SRL, liderul de asociere, este fosta Adria Construct SRL, iar apoi Trust Construcții Nordin SA, înregistrată în Cicârlău, și este controlată scriptic de Silviu Lucian Pop (care deține și firmae TCM Nord SRL, din octombrie 2021, când proprietarul Vasile Adrian Dobrican s-a retras din societate.

 

Societatea este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 10,04 milioane de lei  (creștere de 112,5% față de 2021) și un profit net de 1,26 milioane de lei (ambii parametri sunt record în istoria economică a firmei) obținut cu 47 de angajați. Până acum, firma Nord Antreprenor a mai avut contracte cu Primăria Baia Mare în cadrul proiectului de creştere a performanţei energetice a unităţilor de învăţământ, executând lucrări la școlile gimnaziale Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu, Victor Babeș și nr. 18.

 

Firma asociată Rozini SRL este specializată pe proiectare și este înregsitrată în Brașov, fiind controlată în totalitate de inginerul Lucian Rozorea. În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 846.533 lei și un profit net de 104.361 lei obținut cu 6 angajați.

 

Dintre subcontractanți, cel semnificativ, MC General Construct Alfa SRL, este înregistrat în București, este specializat pe inginerie și consultanță tehnică și este controlat de Mihai Virgil Popescu, Constantin Bogdan Vlădescu (ambii cu câte 35% din părțile sociale, al doilea este și administratorul firmei) și Bogdan Cristian Ionescu (30%). În 2022, a raportat o cifră de afaceri record în istoria firmei, peste 6 milioane de lei (creștere cu 347% față de 2021), și un profit net de peste 1 milion de lei realizat cu 10 angajați.

 

Subcontractorul Electromara SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat pe lucrări de instalații electrice și fiind controlat de Grigoriță Marin Revnic. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri record în istoria firmei (creștere cu 170,71%), de aproape 15,3 milioane de lei, și un profit net de 79.168 lei obținut cu 22 de angajați (cu o treime mai puțini față de 2021).

 

Alt subcontractor, MyT System SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat pe lucrări de instalații electrice. Scripitc este controlat de Lavinia Iuliana Ianc, fiind administrat de Mihai Nicolae Ianc. Anul trecut a declarat o cifră de afaceri record în istoria firmei, de 793.171 lei (creștere de 135,31% față de 2021) și un profit net de 11.584 lei obținut cu 9 angajați.

 

Cel de-al treilea subcontractor, Eurointech Design SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind specializat în lucrări de construcții a clădirilor și fiind controlat de Vlad Ioan Gheție. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri record în istoria firmei, de 1,86 milioane de lei (creștere de 155% față de 2021) și un profit net de 137.455 lei realizat cu 10 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here