EXCLUSIV – O nouă investiție la Aramis Baia Mare: cel mai mare producător și exportator de mobilier din România își face laborator de testări mecanice

1
13711

INVESTIȚIE – INDUSTRIA MOBILEI. Aramis Invest din Baia Mare, cel mai mare producător și exportator de mobilier din România, a introdus în fază preexecuțională un nou obiectiv de investiție pe platforma industrială de pe strada Speranței nr. 3-5, acesta vizând construirea unui laborator de testări mecanice (durabilitate, rezistență, securitate) a produselor finite și a materiilor prime care intră în componența acestora.

 

Investiția este aproximată la 650.000 de lei și va fi realizată prin extinderea remizei PSI cu o construcție care va avea regim de înălțime Parter+Etaj (parțial) și suprafața desfășurată de circa 800 mp. Proiectul are o perioadă de implementare de 2 ani de la data obținerii autorizației finale impuse de legislație (cea de construire).

 

În cadrul acestui laborator, care va fi preluat de Departamentul Cercetare-Dezvoltare al firmei, se vor efectua testări mecanice de durabilitate/rezistență/calitate pentru canapele, saltele și textilele utilizate în componența produselor finite. Aramis Invest a ajuns la o capabilitate de producție anuală de 8 milioane de unități de șezut (titulatură de specialitate care include canapele, banchete, fotolii, paturi, colțare), firma băimăreană mai producând circa 30.000 tone de blocuri din spumă poliuretanică flexibilă de diferite clase (utilizate, în principal, la producția de saltele).

 

Aramis Invest este deținută de antreprenorii Vladimir Mihai Iacob (60%) și Marius Șelescu (40%) și este prima firmă din Maramureș care a depășit pragul de 2 miliarde de lei ca cifră de afaceri anuală (în 2022) și cel mai mare angajator din județ.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here