UPDATE – Contract de peste 3 milioane de lei pentru cazarea refugiaților de război din Ucraina în hotelurile și cabanele lui Mircea Coza de la Șuior

0
1564

CONTRACT. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș a semnat un acord-cadru în valoare de peste 3 milioane de lei (exact: 2.896.565,76 lei + TVA) cu firma Turist Șuior SRL pentru cazarea și hrana a 1.000 persoane/zi, servicii asigurate cetățenilor străini proveniți din zona conflictului armat din Ucraina – în România, serviciul hotelier are o cotă de TVA de 5%, iar serviciul de restaurant, de 9%).

 

Contractul, semnat la sfârșitul celei de-a doua decade din aprilie 2022, pe o durată de 256 de zile, va fi plătit în baza contractelor subsecvente solicitate de ISU Maramureș (adică în baza numărului exact de refugiați de război cazați și hrăniți în unitățile hoteliere ale firmei Turist Șuior).

 

Oferta Turist Șuior a fost acceptată împreună cu a altor 4 sereleuri (Rabaco Prod – Hotel Salina din Ocna Șugatag; Vas & Ani – Hotel Grădina Morii din Sighetu Marmației, Darkness – Hotel Gabriela din Vișeu de Sus); Crismipesc – Pensiunea Cosău din Călinești). Turist Șuior a pus la dispoziție 99 de locuri (92 de locuri în camere duble și 7 în camere single), totalul celor 5 oferte acceptate fiind de 282 pesoane.

 

Oferta Turist Șuior este în cuantum de 100 lei cazarea și 21,26 lei masa (sume care cuprind TVA), adică 121,26 lei/persoană/zi. Subliniere: plata se face doar pe numărul de refugiați cazați și hrăniți efectiv, în baza comenzii (contract subsecvent) ISU Maramureș. În cazul în care pe tot parcursul contractului (256 de zile), Turist Șuior ar caza refugiați ucraineni în toate camerele puse la dispoziția ISU Maramureș, suma totală pe care ar trebui să o încaseze ar fi de 3.073.213,44 lei. Însă până acum, ISU nu a solicitat cazarea niciunei persoane.

 

Turist Șuior, firmă deținută în totalitate de Mircea Vasile Coza (foto mare sus dreapta), a câștigat licitația la prețul maxim estimat de ISU Maramureș, contractul, care a avut 7 oferte, fiind atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul a avut o pondere în decizie de 70%, iar numărul de camere de 30%).

 

Coza deține un complex hotelier în stațiunea Șuior, compus din trei minihoteluri (Iza, Mara și Igniș, care totalizează 53 de camere, respectiv 99 de locuri de cazare), trei cabane turistice la Cota 1.000 (Gutâi, Țibleș și Pietrosu, care totalizează 15 camere) și cabana  de la terminalul telescaunului (cu 4 camere).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here