EXCLUSIV – În Borșa, sistemul de iluminat public va fi înlocuit cu peste 800 de becuri tip LED: contractul a fost semnat la 2,8 milioane de lei

0
1020

INFRASTRUCTURĂ DE ILUMINAT PUBLIC – BORȘA. Administrația publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a semnat un contract în valoare de peste 2,8 milioane de lei (exact: 2.885.795,11 lei, sumă care include TVA), care vizează creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

 

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu și prevede montarea a 802 aparate de iluminat cu surse LED, două sisteme de monitorizare și 4 puncte de aprindere. Contractul trebuie finalizat în 6 luni de la data predării amplasamentului.

 

Contractul a fost semnat la 6 decembrie 2023 cu firma clujeană Neon Lighting SRL (are 6 puncte de lucru în județele Cluj, Bihor, Sibiu, Satu Mare și Maramureș – în Baia Mare), care se prezintă ca fiind „unul din liderii furnizorilor de produse și soluții de iluminat din România”.

 

Firma Neon Lighting SRL a fost fondată în anul 1991 și este deținută de Augustin Dorinel Cosma (65 de ani, originar din  satul sălăjean Sâncraiu Almașului) și Ioan Nemeth (59 de ani, originar din Arad), asociați în procente egale. Cei doi asociați mai dețin firmele Neon Product, Neon Service și Neon Projekt Serv.
În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 81,27 milioane de lei și un profit net de 14,73 milioane de lei, realizat cu 79 de angajați, dar și datorii de 21,19 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here