EXCLUSIV – Identitatea câștigătorilor contractului de peste 8 milioane de lei, care vizează instalarea sistemului de detectare a concentrației de oxigen de la Spitalul Județean din Baia Mare

0
779

CONTRACT – SPITALUL JUDEȚEAN. Consiliul Județean Maramureș a atribuit contractul care vizează instalarea unui sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Câștigătorul licitației a fost desemnată asocierea de firme ICEP & Modern Power System.

 

Banii

 

Estimat la 9,34 milioane de lei (exact: 9.342.197,02 lei, sumă care totalizează cele două loturi incluse în licitație și care include TVA), contractul a fost atribuit cu suma de 8,14 milioane de lei (exact: 8.148.905,80 lei, sumă care totalizează cele două loturi incluse în licitație și care include TVA), asocierea ICEP & Modern Power System ofertând cu 19% sub valoarea estimată de autoritatea publică.

 

Asocierea desemnată câștigătoare a avut, de altfel, unica ofertă declarată admisibilă de comisia de licitație. Contractul prevede proiectare și execuție pentru cele două obiective și a fost atribuit la 25 aprilie 2023.

 

Această lucrare va fi supravegheată profesional de firma băimăreană Tandil Instal SRL, specializată pe lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat și controlată de Roland Daniel Ioja și Alexandru Nicolae Hosu, care a câștigat în acest sens un contract de aproape 300.000 lei de la Consiliul Județean Maramureș.

 

Importanța

 

Implementarea acestui proiect va crește semnificativ gradul de securitate la incendii în cea mai mare unitate medicală din județul Maramureș, prin instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu cu acoperire totală, precum și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. De asemenea, vor fi modernizate şi extinse infrastructurile electrice, de ventilare și tratare a aerului și de fluide medicale.

 

În lipsa unui sistem de urmărire permanentă a concentrației de oxigen, există riscul de producere a unor evenimente nedorite care pot determina rănirea sau chiar decesul pacienților (vezi incendiile din spitalele românești din ultima perioadă de timp). După instalarea noilor sisteme, atunci când este detectată o creştere a nivelului de oxigen într-o încăpere, instalaţia opreşte automat alimentarea cu electricitate şi gaz, iar pericolul de incendiu sau explozie este eliminat.

 

Identitatea câștigătorilor

 

Sereleul ICEP SRL, lider de asociere, este înregistrat în satul Bușag (aparținător de orașul Tăuții Măgherăuș), este controlat de băimărenii Mihai Liviu Moldovan (42 de ani) și Bogdan Marius Buzgău (40 de ani) – asociați în procente egale – și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 19,28 milioane de lei și un profit de 1,31 milioane de lei realizat cu 27 de angajați. Firma este specializată în lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat.
Sereleul Modern Power System este înregistrat în satul Florești (jud. Cluj), este controlat de băimăreanul Ionuț Andrei Lar (39 de ani) și în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 13,87 milioane de lei și un profit de 864.254 lei realizat cu 9 angajați. Firma este specializată în lucrări de instalații electrice.

Cele două firme nu sunt la prima lucrare în asociere, acestea fiind și executantele lucrării (care durează de o veșnicie – nu din vina constructorilor) de reabilitare a Bazinului Olimpic descoperit din Baia Mare.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here