EXCLUSIV – Un nou complex turistic la baza pârtiei de schi Icoana din Cavnic: hotel cu piscină, restaurant și centru SPA, investiție de 2,3 milioane de lei

0
3467

INVESTITORI LOCALI – CAVNIC. Un nou complex turistic va fi construit la baza pârtiei de schi Icoana din Cavnic, în urma unei investiții estimate de proprietari la circa 2,3 milioane de lei (2.229.000 lei). Investiția vizează construirea unui hotel cu restaurant, piscină interioară/exterioară cu apă încălzită și centru SPA.

 

Hotelul a fost proiectat cu 16 camere duble și 4 apartamente, fiind structurat cu un regim de înălțime P+E+M (parter, un etaj și masardă), cu o suprafață desfășurată de 2.760 mp. Zona SPA include vestiare, jacuzzi, grupuri sanitare, zonă de șezlonguri, saună, dușuri și piscina interioară încălzită (cu ajutorul energiei înmagazinate printr-un sistem de panouri fotovoltaice).

 

De asemenea, proiectul prevede un bar/restaurant cu 132 de locuri, întregul complex turistic urmând să fie implementat până în trimestrul IV al acestui an, pe un teren pe peste 7.200 mp aflat în proprietatea investitorilor și pe care aceștia au deja două cabane funcționale. Suprafaţa parcării (acum de doar 8 locuri) va fi dimensionată la un total de 33 de locuri.

 

Noul complex turistic din orașul Cavnic a fost proiectat în așa fel încât accesul să fie extrem de accesibil, practic turiștii vor avea posibilitatea să vină pe schiuri până la zona de restaurant și SPA.

 

Investiția aparține societății locale Dunav Prod, firmă înființată în anul 1996 și care și-a axat inițial afacerile pe producția de pufuleți (marca Zburlici) și de paste. Firma aparține familiei Bourceanu (Valeriu Bourceanu și Maria Dorina Bourceanu, asociați în procente egale), care în 2021 a generat o cifră de afaceri record în istoria economică a societății, 11,33 milioane de lei și un profit net de 1,33 milioane de lei.
Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 8,55 milioane de lei, realizată cu 45 de angajați. Familia Bourceanu mai deține și firma Dunav Com, care anul trecut a făcut afaceri de circa 229.000 lei, și deține în zona cabanelor un sistem de agrement tubby şi un centru de închirieri echipament ski şi tubby.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here