NEPUTINȚĂ ȘI RETROGRADARE – Minaur pierde la Baia Mare cu echipa comunei Șelimbăr și retrogradează direct în Liga a III-a

0
580

FOTBAL LIGA II. Sâmbătă, 29 aprilie 2023, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 6-a play-out-ului Grupei A a Ligii a II-a la fotbal, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 0-1 (0-1), partida cu CSC 1599 Şelimbăr. Meciul, arbitrat la centru de Andrei Baciu din Botoşani, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 6 (Baia Mare) și 2 (Șelimbăr).

 

Cu un pas în groapa Ligii a III-a, după un sezon dezastruos, Minaur mai păstra doar șanse teoretice de a se califica la barajul de menținere în Liga a II-a, una care s-a dovedit o pălărie prea mare pentru lipsa de valoare a majorității fotbaliștilor clubului băimărean.

 

Însă această șansă (pur teoretică) ținea de Metaloglobus București, echipă clasată pe locul 5, care ar fi trebuit să obțină doar 1 punct în ultimele două etape – practic, rugăciunile nu erau făcute pentru a fi mai buni, acest fapt fiind de acum inutil, ci să fie alții mai slabi decât ei. Și s-a năruit, șansa Minaurului fiind similară cu rezistența unui castel de cărți de joc construit de cacialmiști deconspirați: Metaloglobus a câștigat (acasă, scontat, cu 1-0, meciul cu CSM Slatina), rezolvând situația retrogradatelor direct din această Grupă:  Minaur și Politehnica Baia Mare vor juca din sezonul viitor în Liga a III-a, ca orice echipe sătești fără putință de performanță.

 

Antrenorul Vasile Miriuță (Minaur) a început partida cu următorul 11: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon (cpt.), Horj, Gneba, Dandea, Ivanovici, Chinde, Stănescu, Berisha. Mai mult decât neîndeplinirea speranței ca alții să fie mai slabi decât băimărenii (vezi victoria lui Metaglobus, care a rezolvat dilema celei de-a doua retrogradate direct indiferent de rezultatul de la Baia Mare), Minaur și-a dat proba valorii fotbalistice (de Liga a III-a) și a pierdut pe teren propriu, luându-și rămas bun urât și de la Liga a II-a și de la proprii suporteri.

 

După ratările din primul sfert de oră ale gazdelor – Horj (reluare cu capul peste poartă) și Stănescu (șut violent de la circa 25 de metri peste poarta lui Mitrovic), oaspeții au dinamitat meciul, marcând în min. 23 prin Jordan Gele, care a reluat din apropiere șutul respins de Avram. Tot ce s-a întâmplat după aceea a fost fără relevanță pe tabela de marcaj, care a rămas neschimbată până la finalul jocului, un final care a consfințit retrogradarea lui Minaur, după doar un sezon (dezamăgitor) petrecut în Liga a II-a.

 

În etapa viitoare (ultima), de pe acum echipa de Liga a III-a Minaur Baia Mare joacă în deplasare cu CSM Slatina. Un meci doar pentru statistică. Din toamnă, băimărenii vor avea adversare mai apropiate de valoarea lor: CSM Sighetu Marmației, Victoria Carei, Minerul Ocna Dej ș.a.m.d.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here