TRANZACȚIE – Magazinul SuperZoo din Baia Mare Shopping Park, cumpărat de Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie

0
883

FRESSNAPF PE PIAȚA DIN MARAMUREȘ. Plaček Holding (controlat de cehul Dušan Plaček), lider în Europa Centrală și de Est în domeniul animalelor de companie, a vândut companiei germane Fressnapf Beteiligungs GmbH sucursalele SuperZoo din România (unde deținea 6 magazine, în Baia Mare, Brăila, Buzău, Mediaș, Sibiu și Slatina).

 

Fressnapf (controlat de miliardarul german Torsten Toeller) este cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Europa. Operațiunile economice din România vor fi conduse prin firma Fressnapf România SRL, înființată în 16 martie 2022 ca sucursală a holdingului german și care este administrată de cei care au administrat afacerile Grupului în Ungaria: Dániel Kisgergely, Mihály Széles și Patrick Bontenakels.

Retailerul german a deschis deja trei magazine în România (la Oradea, Timișoara și București) și a anunțat că la finalul anului va avea o rețea de 14 magazine (cu tot cu cele 6 achiziționate de la Plaček), iar pe termen lung vizează o rețea de 100 de magazine și poziția de lider pe piața din România, dominată acum de Animax, rețea intrată de anul trecut în portofoliul fondului de investiții A&M Capital Europe (AMCE).

 

Magazinul Super Zoo din Baia Mare, deschis în retail park-ul Baia Mare Shopping Park (localizat pe Bulevardul Unirii nr. 21) în 28 octombrie 2021, va fi preluat cu tot cu angajați, până la 1 octombrie 2022, urmând să fie renovat conform normelor Fressnapf, holding cu vânzări de peste 3 miliarde de euro/an în cele peste 1.650 de magazine din 11 țări europene.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here