EXCLUSIV – Firma Drumuri și Poduri Maramureș își mută sediul din Palatul Administrativ din Baia Mare: costurile relocării sunt estimate la… 1,9 milioane de lei

1
3448

RELOCARE. Drumuri și Poduri Maramureș SA, firma Consiliului Județean Maramureș, se pregătește de mutarea sediului din Palatul Administrativ pe strada Vasile Alecsandri nr. 99, acolo unde acum este una dintre secțiile firmei, respectiv Secţia de Utilaj Transport Baia Mare. Costurile relocării sunt estimate la 1,9 milioane de lei (exact: 1.900.081,94 lei), suma fiind necesară extinderii pe verticală a clădirii, recompartimentarea și amenajarea spațiului.

 

Acum, clădirea în care își desfășoară activitatea Secţia de Utilaj Transport Baia Mare este construită cu regim de înălțime P+1E și are o suprafață desfășurată de 314 mp. Pentru reabilitarea, extinderea pe verticală, recompartimentare și amenajarea clădirii, firma CJ Maramureș a disponibilizat suma de 1,9 milioane de lei, estimată ca fiind necesară proiectării și execuției de lucrări, care trebuie finalizate în cel mult 15 luni.

 

Contractul a fost introdus în licitație publică și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul va avea o pondere procentuală în decizia finală de 40%, termenul de execuție de 20% – acesta trebuie să fie de minim 6 luni și maxim 12 luni -, termenul de garanție a lucrărilor de 20% – acesta trebuie să fie de minim 3 ani și maxim 5 ani – și experiența profesională a doi experți-cheie de 20%). Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 13 iulie 2023.

 

Drumuri și Poduri Maramureș SA, o firmă aproape 100% dependentă financiar de alocările proprietarului – Consiliul Județean Maramureș, care gestionează bugetul administrativ al întregului județ -, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri record în istoria economică a firmei, de aproape 44,5 milioane de lei (creștere de 10,20%), și un profit net de 2,13 milioane de lei (al doilea din istoria firmei), realizat cu circa 200 de angajați.

 

Însă, tot anul trecut, firma de drumuri a CJ Maramureș aproape și-a dublat datoriile, ajungând la un prag de îndatorare de 10,06 milioane de lei (a făcut unele achiziții în leasing).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Săraci Maramureșeni ce păcat că este pe cale de dispariție.Nu mai sunt clădiri în Maramureș?Bieții Maramureșeni trebuie să se mute pe unde găsesc prin țară o clădire să poată lucra.Dar ar trebui să se intereseze în toate județele țări să le dea o locuință și prin toate orașele și satele să le ofere o locuință la nesimțiți și hoți.În loc să investească bani în altceva pentru populație să se bucure ,lor le trebuie bani la maxim 4,5 persoane toți bani aceștia .Maramureșului nu știam că este un județ cu analfabeți ,de din cauză că nu știu să lucreze trebuie să se ducă în Baia Mare profitând de atâția bani.Hoților nesimțiți și analfabeți faceți de rușine Maramureșului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here