EXCLUSIV – Gata, se pensionează și procurorul Bogdan Gabor (47 de ani), la o lună după ce a acceptat să continue încă 6 luni delegat ca şef de secţie la Parchetul Bistriţa-Năsăud

1
1341
Bogdan Gabor

PENSIONARE MAGISTRAT. Procurorul Bogdan Gabor, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș în perioadele 2006-2007, 2011-2012 și 2017-2022, fost procuror DNA în perioada 2007-2010 și fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în perioada 2012-2017, se pensionează. Are 47 de ani, dar a îndeplinit la 15 martie 2023 condițiile de pensionare a celor care sunt mai speciali decât restul oamenilor, respectiv, 25 de ani munciți în magistratură + meserii asimilate juridice.

 

Gabor este procuror din 1 ianuarie 1999, având însă și o perioadă de 9 luni și jumătate în care a fost consilier juridic, iar în acest moment are 25 ani și 3 luni lucrați în magistratură + meserii asimilate. În afara perioadelor petrecute la Cluj-Napoca (ca procuror DNA) și București (ca membru CSM), cariera profesională a lui Bogdan Gabor s-a derulat în Baia Mare, unde a fost numit pentru prima oară ca procuror, la 1 ianuarie 1999, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în 2003 fiind transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, unde în aprilie 2006 a devenit prima oară prim-procuror adjunct.

 

În octombrie 2022, Bogdan Gabor, care la acea vreme era prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (funcție obținută cu titlu interimar, prin delegare, înlocuindu-l pe titularul postului, Florin Deac, pe perioada mandatului acestuia de membru al CSM – Deac s-a pensionat la începutul acestui an, imediat după finalizarea mandatului la CSM), s-a retras, surprinzător, înaintea ultimei probe pentru funcția de prim-procuror al Parchetului Maramureș (era singurul înscris pentru respectivul post și până atunci a trecut cu brio toate probele, urmând să își susțină proiectul de management, o formalitate).

 

Imediat după retragerea din concurs, Gabor a acceptat detașarea/delegarea pe 6 luni în funcția de șef al Secției Judiciară a Parchetului din Bistrița-Năsăud, vacantă în acet moment (el a fost 4 ani șef al Secţiei Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș). În aprilie 2023, după expirarea delegării, Gabor a acceptat prelungirea cu încă 6 luni a acesteia, însă după mai puțin de două luni și-a depus la CSM cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare. La fel, o formalitate căreia i se va da curs joi, 29 iunie 2023 (poimâine).

 

* Foto: @newsweek.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu l-am putut asculta pe bunicul meu? Fă-te, Șerban, milițian sau jude, fă-te, mă, că nu ți-a părea rău! Da eu nu, că fizică, fizică, fizică… Cum eram și eu acum special ca tovarășii ăștia speciali. Așa, mai lucrează nespecialul încă 9 ani și la urmă iese cu o pensie de 10 ori mai mică decât specialii de azi, care la vremea aceea o să fie deja obosiți de cât s-au odihnit. Știu, unii sunt mai speciali decât alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here