EXCLUSIV – Eaton, a doua cea mai mare firmă din economia Maramureșului, își crește capacitatea producție prin edificarea unei noi hale industriale pe platforma din Sârbi

1
10064

INVESTIȚIE. Firma maramureșeană specializată în fabricarea aparatelor de distribuție și control a electricității, Eaton Electro Producție, înregistrată în satul Sârbi (com. Fărcașa), care operează în județ două unități de producție, în Sârbi și Bușag, și care și-a bugetat în acest an investiții de circa 22 de milioane de lei în creșterea capacităților de producție, a intrat în fază pre-execuțională cu un proiect de extindere a unui șopron și a unui spațiu de depozitare și transformarea acestora în hală de producție în care se vor desfășura activități de asamblare confecții metalice.

 

Anul trecut, Eaton a raportat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei, în creștere cu 17,8% față de 2021, și un profit de net de 78,73 milioane de lei, în creștere cu 18,53% față de anul precedent. De asemenea, firma și-a crescut numărul de salariați cu 139, ajungând la 2.376 de angajați.

Eaton Electro Producție, subsidiară a grupului industrial american Eaton Corporation prin Eaton Holding SE & CO KG înregistrată în Bonn (Germania), este manageriată de Pamela Voichița Mack și este lider în clasamentul profitului în economia Maramureșului (circa 16 milioane de euro) și locul 2 în topul cifrei de afaceri și al numărului de angajați.

 

* Foto: @Eaton

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. De la politruci nu mai avem așteptări. Ei au rămas la nivel de promisiuni, planșe și, eventual, campanie electorale. Investitorii sunt cei care vor schimba radical municipiul Baia Mare. In acest mod, și extensiile unităților administrative limitrofe vor intra cât mai degrabă in formula unei zone metropolitane funcționale. Aceasta va însemna dezvoltare economică, infrastructură critică, module noi de mobilitate și transport, creșterea populației și, semnificativ, creșterea gradului de importanță urbană prin polaritatea interesului – administrativ și economic. Speram, in noile condiții, sa crească și calitatea susținerii politicului. Dar, până atunci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here