FAPT – Cine și cu câți bani, plătiți din pușculițele statului și a Maramureșului, construiește blocul ANL pentru 19 angajați ai Consiliului Județean Maramureș

0
2887

CONTRACTOR. Blocul ANL construit special pentru 19 angajați ai Consiliului Județean Maramureș în Baia Mare, pe strada Grănicerilor, un proiect conceput/demarat în perioada în care la conducerea administrației județene trona pesedistul Gabriel Valer Zetea și care va fi plătit cu peste 4 milioane de lei din pușculițele publice ale statului și ale Maramureșului, este construit de sereleul din Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) Perfect Domitiana SRL, controlat de Dănil Cionca (și fiind administrat împreună cu Daniel Gheorghe Berinde).

 

Suma exactă licitată și cu care a câștigat contractul gestionar de stat, prin Agenția Națională de Locuințe, este 4.006.516,23 lei (sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 810.000 euro). Blocul se edifică pe strada Grănicerilor, pe un teren care a aparținut municipiului Baia Mare, schimbat în urma unui troc între partenerii electorali din conducerea Coaliției pentru Maramureș, Gabriel Valer Zetea (PSD) – Cătălin Cherecheș (PNȚCD) (ambii în foto mic stânga). Trocul a presupus ca administrația județului să dea Casa Pocol (năruită și în pericol iminent de prăbușire) în schimbul terenului de 1.668 mp unde se construiește acum blocul ANL pentru 19 bugetari, angajați ai CJ Maramureș.

 

Logic, blocul va avea 19 apartamente și a fost inițial estimat la 4,74 milioane de lei (cu tot cu TVA), firma din Negrești-Oaș sublicitând cu 15% valoarea estimată (conform monitorizării 2mnews, această tactică este aproape permanentă la societatea lui, de regulă aceasta avansând un cost total mai mic cu 14-15% decât valoarea maximă estimată de beneficiarul public), pentru a câștiga atribuirea contractului (fapt care s-a petrecut în 27 iulie 2021).

 

Contractorul din Negrești-Oaș nu este la prima aventură economică în Maramureș, în ultimii 2 ani contractând mai multe lucrări în județ – printre acestea, centrul pentru copii, centrul recreațional și muzeul satului din Tăuții Măgherăuș, căminele culturale din Inău și Fântânele (sate aparținătoare de orașul Târgu Lăpuș) și din Băița de sub Codru și Urmeniș, grădinița din Suciu de Sus, școala din Sarasău, dispensarul din Șișești.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here