TRANSFER – Judecătorul care l-a condamnat pe primarul Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, Mihai Ghica, va fi transferat la Curtea de Apel Cluj în urma deciziei instanței supreme

0
2155
Mihai Ghica

MAGISTRAȚI. Judecătorul Mihai Ștefan Ghica (37 de ani), acum președinte al Secției penale a Tribunalului Cluj, va fi transferat începând din 3 ianuarie 2024 la Curtea de Apel Cluj, în urma unei decizii pronunțate în 10 noiembrie 2023 de Înalta Curte de Casație și Justiție. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate, joi, 16 noiembrie 2023, punerea în executare a deciziei instanței supreme, fixând și data transferului la o instanță superioară.

 

Judecătorul Mihai Ghica are grad profesional de curte de apel și a solicitat încâ din anul 2019, când activa în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca transferul la Curtea de Apel Cluj, însă CSM i-a respins cererile. Ultima cerere de transfer a lui Ghica a fost respinsă de CSM la 10 noiembrie 2022. Judecătorul a atacat la instanța supremă hotărârea Secției pentru judecători a CSM, iar după un an, completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiției au admis acțiunea, obligând CSM să emită o nouă hotărâre prin care să dispună transferul judecătorului Ghica la Curtea de Apel Cluj. Ceea ce s-a întâmplat ieri.

 

Ghica este judecătorul (al treilea!) care a preluat dosarul de luare de mită în care a fost inculpat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și l-a finalizat cu condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare a edilului. Acesta l-a reclamat la Inspecția Judiciară pentru că a amânat pronunțarea timp de 8 luni. CSM a decis că Ghica nu săvârșit nicio abatere disciplinară și a respins ca neîntemeiată acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here