EXCLUSIV – Devoalare: cine va face studiul de fezabilitate pentru centura municipiului Sighetu Marmației, contract de 1,7 milioane de lei

0
1356

IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORULUI. Contractul pentru efectuarea studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației urmează să fie semnat și anunțat iminent, însă pentru a nu vă pune răbdarea la încercare, 2mnews vă comunică acum executantul lucrării estimate la 1,72 milioane de lei (sumă care conține TVA, este echivalentă cu circa 350.000 de euro și va fi plătită din bugetul județului și al municipiului, în proporții egale)

 

Firma executantă va fi, de fapt, o asociere, cea dintre Specialist Consulting SRL București și Construct CDP SRL Baia Mare. Liderul asocierii, firma bucureșteană Specialist Construct, este fosta CRS Designing & Consulting și este controlată de inginerul Romică Cezar Șerban (96% – acționarul minoritar este Oana Grigorie, economist), fiind în insolvență de mai bine de 5 ani. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri 3,21 milioane de lei și un profit net de 369.000 lei realizat cu 16 angajați.

 

Firma Construct CDP din Baia Mare este controlată de inginerul Radu Vasile Cot, iar anul trecut a raportat o cifră de afaceri aproape 3 milioane de lei, un profit net de 1,47 milioane de lei (a lucrat cu profit net de 50%!), realizat cu 8 angajați. Asocierea Specialist Consulting & Construct CDP a fost singurul ofertant, așadar nu s-a mai pus problema criteriului de atribuire (Cel mai bun raport calitate – preț, unde ponderea prețului era 40% din decizia finală), doar dacă îndeplinește condițiile (și s-a decis că le îndeplinește).

 

SF-ul (inclusiv obținerea avizelor și acordurilor necesare construcției efective) trebuie finalizat în 6 luni de la semnarea contractului, însă în suma de bani oferită proiectantului este cuprinsă și o perioadă de un an în care acesta trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

 

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației (denumirea oficială a obiectivului) vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră prin care se va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează urbea (DN 18, care face legătura cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN 19, care face legătura cu Negreşti Oaş – Satu Mare), precum și cu viitorul pod peste Tisa.

 

Șeful administrației județene, Ionel Bogdan, a făcut public faptul că sursa de finanțare a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației va fi din fondurile europene puse la dispoziția României de UE, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), după aprobarea finanțării urmând ca atât CJ Maramureș, cât și Primăria Sighetu Marmației să își recupereze sumele alocate până la licitarea lucrării efective. Execuția efectivă va fi efectuată prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here