TRANZACȚIE – Reciclatorul tradițional de deșeuri feroase și neferoase Remat Maramureș a intrat sub controlul familiei Dumitrescu

0
4812

DIN ECONOMIA MARAMUREȘULUI. Familia Dumitrescu (Roxana Alexandra Dumitrescu și Paul Cosmin Dumitrescu, originari din Caracal – jud. Olt) deține deja controlul reciclatorului de deșeuri feroase și neferoase Remat Maramureș SA din Baia Mare, firmă cu o cifră de afaceri de 31,64 milioane de lei (în 2021) și 61 de angajați.

 

Remat Maramureș s-a înființat în 1991 pe structura fostei Întreprinderi Județene de Recuperare și Valorificare a Materialelor Refolosibile (IJRVMR) – fondată în 1980 pentru colectarea deșeurilor metalice, nemetalice (hârtie, sticlă, cauciuc) și materii prime de origine animală (lână, piei) – și s-a privatizat în totalitate în decembrie 1998, după ce Asociația Salariaților a cumpărat  pachetul majoritar de acțiuni (69,42%) pe care-l deținea statul român, prin FPS.

Acțiunile Remat Maramureș s-au tranzacționat pe piața bursieră, iar în acest moment Paul Cosmin Dumitrescu (41 de ani) a ajuns la o deținere de 53,10% (prin firma de construcții Pedab Construct Invest SRL – fosta C&L Mabi Trade SRL -, al cărei asociat unic este), la care se adaugă 41,72% din acțiunile Remat pe care le deține soția sa, Roxana Alexandra Dumitrescu (39 de ani). Practic, familia Dumitrescu deține în acest moment 94,82% din acțiunile Remat Maramureș SA.

 

În prima Adunare Generală a Acționarilor de după anunțul deținerii a 94,82% din acțiunile firmei maramureșene de familia Dumitrescu, aceasta a decis aprobarea revocării celor 7 administratori, care au renunțat la mandat, modificarea Consiliului de Administrație (CA) de la “cel puțin 3 membri” la „3 membri” și noua componență a CA, în care au fost numiți Dănuț Petru Bledea, Mihaela Cristina Călugărescu (care este și noul director economic al firmei) și Cosmin Dumitrescu, ultimul fiind numit, evident, președinte al CA cu o indemnizație lunară de 14.530 lei brut.

 

Deși principala activitate a Remat Maramureș a rămas achiziționarea deșeurilor feroase și neferoase și prelucrarea acestora, firma a dezvoltat activități conexe, importând și comercializând profile de aluminiu din Grecia, feronerie pentru tâmplarie de aluminiu, tâmplărie PVC din Germania și fabricarea și comercializarea produselor din marmură compozită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here