ÎN ORAȘ – Două zile consecutiv, la Teatrul Municipal, Dekaroom, spectacol premiat pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional Atelier 2021

0
174

SPECTACOLE – BAIA MARE. Marți, 19 octombrie, și miercuri, 20 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Municipal Baia Mare va fi prezentat spectacolul Dekaroom, în regia artistică a lui Andrei Dinu și Raul Hotcaș, spectacol premiat cu titlul Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Teatru Atelier 2021 și selecționat pentru Festivalul Naţional de Teatru, eveniment organizat de UNITER în perioada 6-14 noiembrie 2021.

 

Spectacolul Dekaroom propune publicului un traseu itinerant în 10 spații diferite din teatru, pentru a descoperi locuri  misterioase și încărcate  de o nebănuită teatralitate, precum și actori în ipostaze inedite. O altfel de zi a ușilor  deschise, pentru a explora spațiile ascunse ale teatrului și potențialul salvator al acestora, amintindu-ne că, aidoma marilor catedrale în care oamenii Evului Mediu se adăposteau în vreme de ciumă, și teatrul poate fi un loc de refugiu pentru trupurile și sufletele noastre.

 

În distribuție, actorii Ioan Costin, Rodica Pașca, Carmen Bulancea, Inna Andriuca, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Matei Miclea, Izabela Tsujimoto. Colectivul tehnic al spectacolului este format din: Mihai Vălu (scenografie), Norbi Mezei (video mapping), Teo Molnar (proiecții/foto), Daiana Nițu (desene), Cristi Popovici (filmare), Alex V. Miclăuș (concept afiș).

 

Datorită specificului spectacolului și din cauza pandemiei, accesul este limitat la un număr de 20 spectatori / reprezentație (publicul este rugat să ajungă cu minim 20 de minute înainte de ora programării, pentru a fi instruiți privind traseul ce urmează a fi parcurs). Spectacolul se întinde pe durata a 120 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teo Molnar via Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here