EXCLUSIV – Datoriile Primăriei Baia Mare către firme au crescut într-o singură lună cu aproape 6 milioane de lei, ajungând la 48 de milioane de lei

5
3845
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

CARACTERISTICA UNUI RĂU-PLATNIC: PRIMĂRIA BAIA MARE. În luna mai 2023, datoriile Primăriei Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Chercheș (în foto), către firme cu care are contracte (reprezentate de facturi neplătite ale unor servicii sau bunuri achiziționate) au crescut cu aproape 6 milioane de lei (exact: 5.873.915,24 lei), ajungând la sfârșitul lunii mai la circa 48 de milioane de lei (exact: 47.974.208,40 lei). Primăria datora această sumă către 128 de firme, instituții, organizații.

 

Practic, s-a revenit la năravul de rău-platnic. Vă reamintim că în martie 2023 Primăria Baia Mare a dat semne de revenire la un parteneriat onest cu societățile comerciale care prestează servicii sau care au livrat bunuri municipalității, reușind să scadă datoriile pe care le avea către acestea de la 63,51 de milioane de lei (cât avea la final de februarie 2023) la 40,84 milioane de lei.

 

Însă în luna imediat următoare, în aprilie 2023, datoriile Primăriei Baia Mare către firme au crescut cu 1,26 milioane de lei (exact: 1.260.156,67 lei), ajungând la 42,10 milioane de lei (exact: 42.100.293,16 lei), iar în mai 2023 datoriile au crescut cu alte aproape 6 milioane de lei, ajungând la circa 48 de milioane de lei.

 

Datele cuprinse în această scriere au grad de credibilitate de 100%, fiind extrase din documente financiare oficiale ale Primăriei Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. HAHAHAHA. Ilustrul doctor in economia spag….or, Casanova de Baia Mare se lauda public ca Primaria Baia Mare are in proportie de 80% angajate doar femei din care 50% categoric au avut de trecut testul cu chiloti. Orice rana se vindeca daca dispare tumoarea. Daca dispare capusa cerechesiana impreuna cu camarila de capuse junioare (finu cu asfaltul magic si dezapezirea imaginara, Dancus cu iluminati lui, precum si pelicani abonati la furnizarile de produse si servicii gonoflate) avem sanse ca bugetul local sa se vindece. Anticipez si deplang situatia in care se vor regasi o buna parte din angajatele primariei dupa plecarea capusei hraparete cerechesiana, situatie in care cu permisivitatea si supunerea lor inocenta in privinta raportarilor false si ale ilegalitatilor fiscal contabile vor avea de scrie cu multe pixuri pana isi vor termina declaratiile………..

  2. Inclusiv angajările în primărie, în epoca cherecheș s-au făcut doar cu binecuvântarea Marelui Împărat… Primăria, orașul în ansamblu, se află într-o situație atât de proastă încât numai un nebun ar accepta postul de primar în perioada post Cherecheș…. !

  3. Si au sa creasca in continuare. Singura data cand au scazut a fost in aprilie, dupa ce au intrat banii din taxele pe un an intreg. S-anghesuit poporu’ sa le achite in avans pt a beneficia de reducerea de 10 procente. In rest, bani in orasul asta face doar Kake & Co S.A. Dupa ei potopul!

  4. Nu va mai faceti probleme pentru firmele respective. Consultati lista si veti constata ca, in proportie de 80-90%, sunt mereu aceleasi firme de casa, abonate la banii orasului. In acest oras, pe bani publici, lucreaza numai cine e acceptat de „Marele Gospodar”. Oare de ce ? Daca ar fi chiar atat de rau, nu le-ati regasi la nesfarsit mufate la robinetul primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here