INVESTIȚIE – În orașul Seini, finanțare europeană pentru infrastructură de transport prietenoasă cu mediul

0
592

FINANȚARE EUROPEANĂ. Administrația orașului maramureșean Seini a semnat un contract de finanţare cu fonduri europene care prevede reducerea emisiilor de carbon prin crearea unei infrastructuri de transport eco-friendly (prietenoasă cu mediul), extinderea reţelei de trotuare, extinderea pistelor de biciclete şi înfiinţarea unor sisteme de bike-sharing (de închiriere de biciclete) și alte dotări urbane.

 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și contractul de finanțare a fost semnat în 28 iunie 2019, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu – din postură de ministr al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – și de primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure (fot mic dreapta de la ceremonia de semnare).

 

Proiectul prevede, printre altele, achiziţia a 40 de biciclete care vor putea fi închiriate pe baza unei cartele emise de primăria locală, și este în valoare totală de 22.530.991,64 lei, aproximativ 740.000 de lei (cofinanțarea de 2% și lucrările neeigibile) urmând să fie suportate din bugetul local.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ