INVESTIȚIE – În orașul Seini, finanțare europeană pentru infrastructură de transport prietenoasă cu mediul

0
846

FINANȚARE EUROPEANĂ. Administrația orașului maramureșean Seini a semnat un contract de finanţare cu fonduri europene care prevede reducerea emisiilor de carbon prin crearea unei infrastructuri de transport eco-friendly (prietenoasă cu mediul), extinderea reţelei de trotuare, extinderea pistelor de biciclete şi înfiinţarea unor sisteme de bike-sharing (de închiriere de biciclete) și alte dotări urbane.

 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și contractul de finanțare a fost semnat în 28 iunie 2019, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu – din postură de ministr al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – și de primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure (fot mic dreapta de la ceremonia de semnare).

 

Proiectul prevede, printre altele, achiziţia a 40 de biciclete care vor putea fi închiriate pe baza unei cartele emise de primăria locală, și este în valoare totală de 22.530.991,64 lei, aproximativ 740.000 de lei (cofinanțarea de 2% și lucrările neeigibile) urmând să fie suportate din bugetul local.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here