EXCLUSIV – 8 consilieri locali din Recea au demarat o acțiune de recuperare a prejudiciului financiar creat de Executivul Primăriei prin neachitarea unui contract, deși erau bani în cont

0
1219

PREJUDICIU FINANCIAR LA RECEA. Așa cum 2mnews a făcut public încă din 5 decembrie 2022, Primăria Recea a fost obligată de instanță (decizie definitivă) să plătească penalități de întârziere de 173.795,98 de lei firmei Nord Timiș Construct SRL din Borșa, administrată de Ionel Timiș (34 de ani), pentru neplata la timp a facturilor lucrărilor executate de aceasta în cadrul contractului de construire a rețelei de canalizare din satul Lăpușel – aveți toate detaliile într-un articol 2mnews AICI. Tot prin decizia instanței (Tribunalul Maramureș), în urma pierderii procesului, Primăria Recea a mai fost obligată să plătească 400 de lei (taxa judiciară de timbru).

 

După pierderea procesului, primarul Octavian Pavel (PSD) a negociat cu administratorul firmei din Borșa o plată eșalonată a sumei, aceasta fiind la acest moment achitată din bugetul local al comunei. Considerând că penalitățile impuse de instanța de judecată au fost create prin rea-voința primarului Pavel, care avea bani în contul Primăriei pentru plata lucrărilor, dar nu a vrut să le achite la timpul impus prin contract, firma borșeană câștigând licitația de 3,7 milioane de lei în urma contestației rezultatului inițial la CNSC (comisia de licitație a Primăriei Recea desemnând, ilegal, un alt câștigător, descalificând Nord Timiș Construct).

 

Recent, 8 consilieri locali (5 de la PNL: Vasile Alexandru Ardelean, Gabriel Teodor Roman, Vasile Petruș, Dan Mădăras și Vasile Rus; 2 de la USR: Iuliu Colcer și Lucian Pop; 1 de ProRomânia: Marian Nemeș) au demarat o acțiune care vizează recuperarea prejudiului financiar creat comunei Recea, prin stabilirea vinovaților și recuperarea acestuia.

 

Primul pas: cei 8 au trimis o solicitare Camerei de Conturi Maramureș, cerând să se verifice modul de administrare a resurselor financiare ale bugetului local al comunei Recea în contextul deciziei instanței referitoare la plata penalităților de întârziere către firma din Borșa, considerând că această sumă nu a fost cheltuită în interesul cetățenilor comunei, ci a fost generată de vinovăția unui angajat (este vizat șeful administrației comunale, Octavian Pavel). 2mnews va monitoriza modul în care se va soluționa această speță, pentru a-i informa pe cei interesați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here