INTERVENŢIE – „Îngerul judeţean” a mai primit 1,3 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, să le-mpartă primarilor din Maramureş

1
493
Gabriel Zetea

CALAMITĂŢI. Guvernul a alocat, din Fondul de intervenţie, 1.347.000 de lei judeţului Maramureş pentru remedierea şi refacerea infrastructurii afectate de calamităţile generate în ultima perioadă de precipitaţiile abundente.

 

Cantităţile foarte mari de precipitații şi topirea zăpezii au generat inundaţii şi alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, drumurilor comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor căzute pe raza a cinci judeţe: Gorj, Maramureş, Vaslui, Iaşi şi Alba. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi în Gorj (9 milioane de lei), apoi în Maramureş (1,34 milioane de lei) şi Vaslui (700.000 de lei).

 

Sumele au fost stabilite „în urma solicitărilor făcute de administraţiile publice locale, inspectoratele pentru situaţii de urgență şi după evaluările şi de către instituțiile prefectului. Suma alocata judeţului Maramureş poate fi utilizată doar pentru refacerea de drumuri judeţene, comunale sau săteşti, refacerea de străzi, poduri şi podeţe, „acest lucru contribuind la desfăşurarea transportului rutier în condiţii de siguranţă”, susţin reprezentanţii Executivului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Calamitati = PSD : Drumuri judetene – PSD, comunale sau săteşti la PSD, refacerea de străzi la PSD, poduri şi podeţe tot la PSD, deci alocare de fonduri la PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here