EXCLUSIV 2MNEWS – Din decembrie 2021, de pe Aeroportul Maramureș, zboruri regulate spre Londra și Milano, iar din aprilie 2022, spre Paris

0
6431

ZBORURI EXTERNE REGULATE – MARAMUREȘ. Surse verificate, informate, implicate și decidente 2mnews au confirmat că începând din 17 decembrie 2021 compania aeriană HiSky Europe (Republica Moldova) va opera primele curse externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș de după reabilitarea pistei de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș.

 

Cursele deschise în 17 decembrie 2021 vor fi spre Stansted Airport (Londra – Anglia) și Bergamo Airport (Milano – Italia) și vor fi operate cu o frecvență de câte două zboruri/săptămână. De asemenea, începând din 8 aprilie 2022, compania HiSky va începe operarea celui de-al treilea zbor extern regulat, destinația fiind Beauvais Airport (Paris – Franța). Gradul de acuratețe al informației este de 100% (similar cu al unei informații oficiale).

 

Cel mai probabil, prețurile biletelor vor fi relativ similare cu cele stabilite deja pentru cursele de pe Aeroportul din Târgu Mureș (care debutează în 18-20 decembrie 2021), respectiv începând de la 31 de euro pentru destinația Milano și începând de la 40 de euro pentru destinațiile Londra și Paris.

 

Practic, firma Hisky Europe SRL, care administrează în România operatorul aerian din Republica Moldova, a fost singura care a aplicat pentru schema de ajutor de stat aprobată de Consiliul Europei pentru Aeroportul Maramureș și va primi 800.000 de euro (bani care vor fi plătiți din bugetul județului Maramureș) pentru deschiderea celor trei noi zboruri regulate de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș, fiind obligată să mențină timp de un an operarea celor trei destinații.

 

În acest moment, HiSky operează de pe aeroporturile din Chișinău (Rep. Moldova), Iași, Cluj-Napoca și Satu Mare, iar de luna viitoare va opera curse regulate externe și de pe aeroporturile din Baia Mare și Târgu Mureș. HiSky a operat primul zbor comercial în 5 martie 2021 și până la sfârșitul lunii octombrie a transportat peste 110.000 de pasageri (două treimi fiind de pe aeroporturile din România).

 

HiSky este o companie tânără, fondată de pilotul moldovean Iulian Scorpan (foto mic dreapta, absolvent al Școlii Militare de Aviație – Bobocu din jud. Buzău și fost director general al Air Moldova, compania națională din Republica Moldova, vândută unei firme private controlată de compania românească BlueAir și de moldovenii Andrei Ianovici și Serghei Melnik).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here