INTERIMAT – Cine a preluat conducerea administrativă a comunei Boiu Mare după moartea primarului Gavril Pop

0
1052

PRIMAR BOIU MARE. Conform legii, viceprimarul comunei Boiu Mare, Nicolae Marcel Prodan (PSD), a primit atribuții de primar, până la organizarea alegerilor locale parțiale (data acestora poate fi decisă doar de Guvern, propunerea organizării alegerilor parțiale în circumscripții electorale în care funcția de primar este vacantă aparținând AEP – Autoritatea Electrorală Permanentă).  Ultimele alegeri locale parțiale au fost organizate în 20 iunie 2021 (în 30 de localități din România care nu aveau primar), așa că e greu de crezut că vor mai fi organizate altele până la jumătatea anului 2022.

 

Vă reamintim că primarul ales al comunei Boiu Mare, Gavril Pop, a decedat în 25 octombrie 2021, în urma unui accident, fiind acroșat de un tramvai în București, în timp ce trecea strada prin loc nemarcat. Pop (64 de ani) a murit din cauza gravelor leziuni suferite – era primar din anul 1992, cu întrerupere în perioada 1996-2000 (când a fost primar fostul preot al comunei, Emil Hosu), iar la ultimele alegeri locale, din 2020, s-a menținut în funcție pentru al șaptelea mandat de edil al comunei, fiind ales cu 54,41% din voturi.

 

Nicolae Marcel Prodan (49 de ani) s-a născut la 7 martie 1972 în Moftinu Mic (jud. Satu Mare) și este viceprimar în comuna Boiu Mare din anul 2008 (acesta este cel 4-lea mandat în care a fost ales viceprimar). El a fost propulsat în funcție, când avea 36 de ani, de fostul primar Gavril Pop.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here