EVENIMENT – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș expune în premieră tezaurul descoperit la Berchezoaia, format din 22 de denari romani

0
368

TEZAURUL DE LA BERCHEZOAIA. Miercuri, 21 aprilie 2021, ora 12.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vernisează expoziția temporară „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”, ca parte din programul cultural „Din colecția numismatică a muzeului”, prin care instituția muzeală aduce la cunoștința publicului tezaure și colecții numismatice.

 

Din cauza contextului epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, însă expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați la sediul muzeului din Baia Mare (localizat pe strada Monetăriei nr. 1-3), pe o perioadă de mai multe săptămâni.

 

Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia este cea mai recentă descoperire  de acest gen pe teritoriul administrativ al județului Maramureș, fiind alcătuit din 22 de monede romane de argint (cele mai timpurii fiind din timpul împăratului Publius Aelius Traianus Hadrianus), care cântăresc între 3,5 și 4 grame fiecare, cu o vechime de peste 1800 de ani (au fost găsite în vara anului 2018, de trei “detectoriști” amatori, pasionați de istorie și arheologie) și este expus vizitatorilor în premieră.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here