PENTRU REDRESAREA ECONOMICĂ – Centrul pentru Politici Locale cere redeschiderea exploatărilor miniere de aur, argint și metale rare

0
485

INDUSTRIA EXTRACTIVĂ. Centrul pentru Politici Locale (CPL), un ONG (organizatie non-profit) cu sediul central în Alba Iulia, implicată în refacerea și reconstrucția zonelor miniere abandonate și ecologizarea terenurilor afectate în urma închiderii exploatărilor miniere, supune atenției un subiect important: salvarea țării de criza financiară prin valorificarea corectă a resurselor naturale.

 

Asociația consideră că redeschiderea exploatărilor miniere (cu protejarea mediului înconjurător și respectarea normelor europene în materie) este singura șansă pe care România o are pentru relansarea economică, după pandemie, în contextul în care avem importante zăcăminte de aur, argint și cu metale rare, extrem de valoroase.

 

De mai bine de 2 ani, Centrul pentru Politici Locale militează pentru redeschiderea mineritului. În această perioadă, au avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai guvernelor – miniștri sau secretari de stat, dar și cu șefi de instituții, cu atribuții în domeniu, pe această temă.

 

Studiile și cercetările Centrului pentru Politici Locale arată că România are foarte multe resurse naturale, iar asociația susține, într-un comunicat remis 2mnews, că a găsit „soluțiile tehnice și tehnologice pentru efectuarea de activități de minerit rentabile și responsabile”, manifestându-și disponibilitatea de a colabora în acest sens cu toate sindicatele și asociațiile din domeniu pentru dezvoltarea de idei și practici comune.

 

Asociația, care se implică direct în problemele de mediu ce afectează comunitățile locale și soluționează, prin forțe proprii, aspecte ce țin de siguranța și sănătatea populației din fostele zone miniere (unde problemele de mediu pot produce efecte negative), a anunțat că a implementat un set de proiecte ce vizează reabilitarea ecologică  a haldelor de steril din fostele zone miniere, care ar avea ca scop redarea funcțiilor terenurilor respective.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here