EXCLUSIV – Administrația din orașul maramureșean Borșa a demarat proiectul de prelungire a pârtiei olimpice cu încă 2 kilometri

0
2830

PÂRTIA OLIMPICĂ BORȘA. Administrația publică din Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a demarat proiectul de prelungire a pârtiei olimpice prin dezvoltarea zonei superioare a acesteia cu încă o pârtie cu lungimea cuprinsă între 2 și 3 kilometri. Pârtia va fi amenajată cu instalații de înzăpezit artificial și de iluminat.

 

La 20 iulie 2023, Primăria Borșa a încredințat un contract în valoare de 167.790 de lei (sumă care include TVA), firmei specializate în proiectare a domeniilor schiabile Transcablu SRL din Brașov, contolată de inginerul Petre Popa jr. (fiul lui Petre Popa, șeful unicului birou de proiectare a telefericelor din România, înființat la Brașov în anul 1965 și considerat cel mai bun specialist autohton din domeniu).

 

Transcablu va realiza documentația tehnico-economică în faza Studiu de Fezabilitate, la prețul contractului urmând să se adauge sumele necesare ridicării topografice, studiului geotehnic și eventualelor studii de specialitate (mediu, hidro, soluție de alimentare cu energie electrică etc.).

 

Firma brașoveană este aceeași care a efectuat Studiul de Fezabilitate (începând din 1999) pentru amenajarea domeniului schiabil din orașul-stațiune Borșa, tot ea efectuând și partea de proiectare a lacului de acumulare artificial cu o adâncime de 8 metri și un volum de 22.000 mc de apă, construit la cota 1.320, lângă pista de schi olimpică, pentru producerea zăpezii artificiale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here