RESPONSABIL PENTRU DEZASTRU – PNL Baia Mare cere demisia primarului Cătălin Cherecheș

2
2184
Cătălin Cherecheș

CRIZA GUNOIULUI. Lipsa oricărei soluții pentru rezolvarea crizei gunoaielor, care a transformat municipiul Baia Mare într-un uriaș depozit de gunoi, cu potențial  mare de a afecta sănătatea cetățenilor, impune adoptarea de urgență a unor decizii, luarea unor măsuri, iar prima dintre acestea apreciem că este demisia de urgență a primarului Cătălin Cherecheș. PNL Baia Mare cere demisia primarului Cherecheș, singurul responsabil pentru această situație dezastruoasă în care se află astăzi orașul.

 

Dacă primarul Cherecheș ține la băimăreni, așa cum afirmă în toate declarațiile sale publice, atunci demisia este cel mai bun lucru pe care îl poate face pentru oraș și pentru locuitorii municipiului Baia Mare.

 

Lui Cătălin Cherecheș îi pasă de băimăreni doar în declarațiile făcute pe rețelele sociale, pentru că nu a făcut nimic în ultimele două săptămâni pentru a rezolva problemele generate de neplata facturilor pentru colectarea deșeurilor și pentru curățenia stradală. Nici luminițele care împânzesc orașul, plătite scump tot de către băimăreni, nici exercițiile de imagine ale primarului nu pot acoperi munții de gunoaie care se ridică de la o zi la alta printre blocuri. Primarul Cherecheș nu are soluții, nu știe când se va sfârși această criză și când orașul nu va mai fi un focar de infecție cum este în prezent. Iar pentru asta trebuie să plece, să își dea demisia.

 

Băimărenii trebuie să știe că orașul este invadat de gunoaie deoarece primarul Cătălin Cherecheș nu a plătit timp de un an colectarea gunoiului menajer, deși a încasat banii de la cetățeni încă de la începutul anului. A incasat 8,5 milioane de lei în anul 2021. Timp de un an, primarul Cherecheș a fost complicele Drusal, deoarece nu a făcut niciun control, nu a semnalat oficial nicio neregulă în executarea contractului, deși numeroși băimăreni s-au plâns de serviciile prestate de Drusal. Drusal, la rândul său, este la fel de vinovat pentru această criză, deoarece nu a semnalat public faptul că tarifele stabilite pentru anii 2020 și 2021 pentru colectarea gunoiului nu vor permite efectuarea serviciului în condiții optime, iar acest  fapt ridică suspiciuni în legătură cu relația comercială dintre cele două entități.

 

Tandemul Cătălin Cherecheș – Drusal este toxic pentru băimăreni, iar cetățenii merită să știe cine își bate joc de oraș și de sănătatea lor.

 

Sperăm ca toate aceste lucruri să fie clarificate de comisia de analiză și verificare a relațiilor economice ale municipiului Baia Mare cu operatorul Drusal SA, comisie înființată la solicitarea consilierilor PNL. Comisia va analiza relațiile economice și comerciale, respectiv cheltuirea banilor cetățenilor în relația cu Drusal SA, va analiza toate procesele aflate pe rol cu operatorul de salubritate, va verifica modalitatea de executare a contractelor de salubrizare stradală și menajeră, iar la final va propune măsuri de remediere, în regim de urgență, a situației create.

 

Băimărenii merită un oraș curat, civilizat, în care să trăiască sănătoși alături de familiile lor. Iar singura soluție pentru a reveni la normalitate este demisia primarului Cherecheș, aceasta fiind de altfel singurul gest onorabil și responsabil pe care îl mai poate face pentru Baia Mare.

 

Biroul de presă PNL Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. PNL-ul însuși este un gunoi infect , o adunătură de lături si de mincinoși. Mai au tupeul sa ceara demisia primarului după ce 2 ani de zile Drusalul a fost in administratia Consiliului Local, de ce nu l-au lăsat în administratia Primăriei? Ca sa poata face tot felul de invarteli si acum sa dea vina pe primar? Interesant.

  2. „PNL Baia Mare cere demisia primarului Cherecheș, singurul responsabil pentru această situație dezastruoasă în care se află astăzi orașul. …Drusal, la rândul său, este la fel de vinovat pentru această criză…” Pana la urma e singurul vinovat Kake, sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here