DUBLA MĂSURĂ – Reacția pesedistului Zetea Valer Gabriel, zis „Gabi”, în Cazul Sorina Pintea: se debarasează de ea, pentru că îi daunează

2
5246
Gabriel Zetea

UN TRĂDĂTOR RĂMÂNE UN TRĂDĂTOR. Din tripla sa postură de ness politico-administrativ (preşedinte al PSD Maramureș, al Consiliului Județean și de vicepreședinte PSD la nivel național cu rol de coordonare în Regiunea Nord-Vest), tânărul îmbătrânit în câinelile pesediste înainte de vreme, Zetea Valer Gabriel, după ce a tăcut vreo două zile ca porcu’-n cucuruzul politic, și-a luat laibărul “dreptății” pe care a avut-o atunci când i-a trădat pe toți susținătorii și șefii săi politici (în ordine cronologică: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă) și a glăsuit.

 

Ce a glăsuit Zetea? Că e “șocat personal” de Cazul Sorina Pintea, reținută și apoi arestată preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată. Și că o înlocuiește (numind un interimar) la conducerea Spitalului Județean de Urgență (instituție din subordinea CJ Maramureș) și cere suspendarea acesteia din PSD, pentru că “cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi, iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România”.

 

Dacă decizia administrativă (numirea unui manager interimar la spital) nici nu trebuia anunțată, doar pusă-n practică, fiind una la fel de normală (logic ar fi să fie chiar reglementată legislativ) pentru viață ca respirația, sancțiunea politică îndreptată împotriva lui Pintea se înscrie în ciclul trădărilor caracteristice lui Zetea. Un om care și-a trădat toți superiorii politici, după ce anterior le-a lustruit, ca un lingușitor politic de pluton, toate clanțele ușilor.

 

I-a trădat pe Ponta, Dragnea și Dăncilă

 

Vă reamintesc doar câteva fapte ale acestui pesedist care s-a dedat de prea tânăr la orice șușana pentru a intra în grațiile șefilor săi. Ca un subaltern slab pregătit care întrezărește lingușirea ca unică variantă pentru propria promovare.

 

În 12 septembrie 2014, Zetea a convocat o Conferinţă Judeţeană Extraordinară a PSD Maramureş, adunând 800 de delegaţi din județ (a fost conferința PSD cu cea mai mare amploare din câte au fost organizate până atunci) pentru a-l anunța public pe nașul său, Victor Ponta (cel datorită căruia a și ajuns președinte al PSD Maramureș), de susținerea în cursa acestuia pentru funcția de președinte al României. După ce Ponta a pierdut alegerile, a fost primul care a bătut palma trădării cu Liviu Dragnea, anunțul de susținere al acestuia fiind făcut la Hotelul Carpați în fața presei locale, cu zâmbete, lapte și miere.

 

Pe Liviu Dragnea l-a făcut, cu de la sine putere, fără girul nimănui din forul deliberativ al județului, Ambasador al Maramureșului, într-o ceremonie scumpă și plătită din banii maramureșenilor, în care au mâncat și băut la un hotel de lux din Baia Mare, plătind și contracte de publicitate presei locale (tot din bugetul județului, nu din al PSD) pentru a ilustra pozitiv mascarada.

 

Pentru Dragnea, Zetea și-a arătat susținerea necondiționată în permanență, cu declarații publice de șerb în fața stăpânului, plimbându-l prin tot județul și, desigur, devenind șef la nivel central în PSD. În cazul Dragnea – Zetea, o subliniere, argument al dublei măsuri prin care șeful pesediștilor din Maramureș tratează aceeași problemă.

 

În 2016, când Dragnea a fost CONDAMNAT DEFINITIV, de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la 2 ani de închisoare cu suspendare (în dosarul “Referendumul”), Zetea a fost pionul scos la înaintare care a recitat poezia patriotică de tip Să strângem rândurile. Zetea a înfierat atunci magistrații (de la cea mai înaltă instanță judecătorească din România!), spunând public că sentința prin care a fost condamnat șeful său “este profund nedreaptă”! Și că nu s-a schimbat nimic (chiar dacă Dragnea a fost găsit vinovat și condamnat definitiv), “Liviu Dragnea este președintele PSD și are obligația să rămână”.

 

De altfel, pe Daddy, l-au ținut pesediștii în fruntea lor până când l-au condamnat definitiv judecătorii în al doilea dosar (privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman) și a trebuit omul să meargă puțin la închisoare. După sentință, Zetea a fost, la fel, primul a care a aruncat găleata cu lături vocale în capul celui căruia până atunci îi pupa servil mâna și îi amenința voalat pe judecători că îi e frică de ce se va întâmpla, că alegătorii PSD vor reacționa și că îi e frică de reacția străzii (în cazul unei sentințe nefavorabile lui Dragnea). Și, desigur, a pupat poala următorului său șef: Viorica Dăncilă, care a fost zugrăvită și ea de pesedistul Zetea ca un soi de Ileana Cosânzeana la senectute.

 

Și pe Dăncilă, Zetea a plimbat-o prin județ cu căruțe rustice și pe banii maramureșenilor, încercând să convingă electoratul că-i soarele de pe cerul politicii pesediste care va scoate Maramureșul din ceața în care trăiește. După ce Dăncilă a pierdut și ea alegerile, lamentabil (fapt extrem de previzibil pentru toți, mai puțin pentru șefii pesediști, printre care și acest niciodată inspirat Zetea), șeful pesediștilor maramureșeni a fost în linia I a celor care s-au aservit grupării Ciolacu-Stănescu și au decis în biroul actualului interimar debarcarea lui Dăncilă.

 

Previzibile și acțiunile și reacțiunile, pentru că cei care controlează PSD în județe au dovedit că, având gena trădării la butonieră, se canibalizează din interior de fiecare dată când sunt alungați de la puterea decizională a țării.

 

Revenind la Cazul Sorina Pintea

 

După ce a prezentat-o ca fiind cel mai bun ministru al Sănătății, care a făcut multe și pentru sistemul de sănătate românesc și pentru principala unitate spitalicească din județ, după ce a lăsat să se înțeleagă că va fi candidatul PSD la funcția de primar al Băii Mari, acum, numitul Zetea Valer Gabriel, zis Gabi, a afirmat că va propune excluderea Sorinei Pintea din PSD.

 

Și acum demonstrația dublei măsuri a unui individ care conduce administrația publică a județului și filiala județeană a celui mai mare partid din țară. Paralelă: Sorina Pintea, ACUZATĂ de luare de mită în formă continuată (încă nici măcar judecată), Liviu Dragnea CONDAMNAT DEFINITIV pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, iar apoi CONDAMNAT DEFINITIV pentru abuz în serviciu. Rezultat: Zetea: Pintea suspendată din partid, Dragnea menținut în fruntea partidului.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Asa e Maestre Viski,tradatorul nu se dezminte nici in somn.De mic i se zicea Setea fiindca fura uiumul de la palincie. Azi ,Zetea, isi arata coltii de diavol tasmanian impotriva unei femei careia acum 5 zile ii lingea inelele de pe degete ,o ingropa in orhidee si o gratula la nesfarsit cu cuvante precum :capabila,,competenta, de baza in partid etc. Acum striga ca un cimpanzeu la vanatoare de maimute capucin SUSPENDARE !!!
    Cine striga? Un politruc care a recunoscut si s-a demonstrat ca o firma din Arad i-a platit avionul cu care si-a adus la nunta coducerea pesedista l in Oncesti sa-i dea daruri de zeci de mii de euro.A balmajit el ca a platit firmei banii inapoi dupa nunta dar nu a prezentat de peste o luna de zile nici o factura sau chitanta continind numele lui.Mai sunt si fire care spun ca firmei din Arad iar fi inapoiat banii o firma iubitoare de avioane,cu afaceri statale in judet .Asta nu e luare de mita autodeclarata? Nu observati ca DNA structura centrala sare tot mai des peste structura din Baia Mare? Asta fiidca cei de aici asteapta si anul acesta sa li se decerneze diplome cu ,,Valorile Maramuresului,, intr-o petrecere caracteristica la Oncesti.Cu carne tanara.Oferita de conducerea tricefala a Consiliului Judetea Maramures. Apropo vine si Lore….o plateste o firma.

  2. Mai Zetea, mai draga,
    Colegul meu de scoala mai mic ca mine, Ion Iliescu, a propus pentru salvarea imaginii partidului sa impartim in campanie carti de joc ” Pacalici ” si pacaliciul sa aiba poza ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here