RUGĂCIUNEA DE ZIUA NAȚIONALĂ – Un „Înger” în fâș… Gabriel, te rugăm, nu ne mai fă de rușine în public!

0
854
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, la Bruxelles (primul din stânga)

EDITORIAL. Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la Ozana cea frumos curgătoare… (Știți, Creangă) Sau la Viile Apei. Un loc frumos. Un sat, fost cătun. Cu ulițe asfaltate. Sat frumos. Frumos, zic. În 2008, extinderea canalizării în acel loc se spunea că e urgentă. Bine, asta se spunea la Consiliul Județean, unde se spun multe, se fac puține. Dar, revin… Viile Apei e un sat, fost cătun, frumos. Cel mai frumos din lume, chiar.

 

E locul de baștină al Întâi Mergătorului Întregului Maramureș, Înalt Prea Sfințitului Administrației Publice Județene, Măria Sa, Îngerul Gabriel. Și Zetea. Și Valer. Băiatul neras, cu cearcăne. Pentru că își pune chezășie întreaga sa putere de muncă în slujba noastră, a nenorociților care l-am votat și care nu l-am votat. Ca să ne propășească pe cele mai înalte culmi ale civilizației.

 

Uite, de exemplu acum, de Ziua Națională a României a vrut să meargă în Cetatea Albei, să amușine Unirea Eroilor noștri, dar n-a mai găsit bilete de tren. Așa că a mers încotro a văzut cu ochii. Și ochii lui au văzut Bruxelles. S-a dus puțin în Belgia. Zic puțin, pentru că apoi merge cu toată cohorta care-și achită excursia din banii publici (50 bucăți persoane) în Londra. Dacă n-a putut să audă cu urechile sale fine clopotele Unirii, e bun și Big Ben-ul. Ozana cea frumos curgătoare? Mă lași? Vrei Tamisa? Hai, spune sincer, nu e mai bine cu Tamisa?

 

Președintele CJ Maramureș, Valer „Îngerul Gabriel” Zetea ne reprezintă! E un postulat, nu necesită demonstrații. A fost demonstrat prin votul cetățenesc. Așadar, ne reprezintă. Dar cum ne reprezintă el? El ne reprezintă (Maramureșul) la Bruxelles în blugi, pulover, vestă de fâș și adidași. Știu, seamănă cu un șmenar care rupe banii-n fața casei de schimb valutar, dar aparențele-nșeală. Repet și pentru cei din ultima bancă, el este Îngerul, Președintele! Ușor discromat după cum își asortează vestimentația, dar cine e fără pată? Aud? Ăla, doar ăla are dreptul să ridice piatra. Piatra de lemn. #ÎndrăzneșteSăCreziÎnZetea

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here