DRAMATICA VICTORIE – Minaur a învins la Baia Mare CSM Constanța, în derby-ul etapei, și rămâne pe locul 4 în Liga I

0
203

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 30 septembrie, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 26-25 (15-13), CSM Constanța. Derbyul etapei din Liga I, arbitrat de cuplul clujean Sebastian Mârza & Cristian Nedelea, a opus echipele clasate înaintea meciului pe locurile 4 (Minaur) și 3 (CSM Constanța).

 

Derby-ul etapei, disputat între vicecampioană și deținătoarea Cupei României, a fost unul încărcat de tensiune și dramatism, fiind decis în ultimele secunde, din nou de extrema Kotrc și din nou în urma unui contraatac, situație care poate fi deja înregistrată la OSIM de băimăreni, care au repetat scară 1:1 finalul victorios din meciul cu Potaissa Turda și cel de egalare din partida cu HC Buzău.

 

După o primă repriză pe care a controlat-o ținându-și adversarul mereu în urmă pe tabela de marcaj, băimărenii au intrat la vestiare cu 15-13 și multe speranțe pentru partea a doua. Constănțenii, mult mai bine finanțați în această ediție (au al doilea buget din Ligă, după campioana Dinamo) și, evident, mai motivați de obiectivul fixat, reușesc să închidă poarta timp de 8 minute și ajung la 15-18, având în min. 38, după reușita lui Aliokhin, 3 goluri în avantaj.

 

Și a venit momentul acela, când principalul Alexandru Sabou sună din goarnă Deșteptarea, iar Minaur se metamorfozează în Rocky Marciano, se trezește din pumni și Terekhov închide poarta, iar Da Silva Mollino, Nagy (2), Ivanovic și egalează la 18 și apoi preiau conducerea, refăcând diferența de la pauză: 20-18 (min. 44).

 

Constanța însă nu cedează niciodată ușor, reușește din nou egalarea în min. 49 (21-21), iar apoi trece la conducere (min. 56, 23-24). În min. 58, Andrei (CSM Constanța) transformă un nou 7 metri și oaspeții aveau 24-25. Vujovic și Kotrc readuc Minaurul în avantaj (și) pe fondul inferiorității numerice a oaspeților, întind atacul până la limită și le lasă oaspeților doar 4 secunde pentru ultimul atac. Prea târziu, prea puțin (timp) pentru orice alt deznodământ. Minaur câștigă cu 26-25.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (5 goluri), Botea (4 goluri), Vujovic, Da Silva Mollino, Nagy și Ivanovic (câte 3 goluri), Vujic și Kozakevych (câte 2 goluri), Cumpănici (1 gol) – o remarcă specială, din nou, pentru portarul Therekov: 11 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat Aliohin (5 goluri), Căbuț și Andrei (câte 4 goluri), Nistor și Komogorov (câte 3 goluri).

 

În urma rezultatelor din această etapă, Minaur rămâne pe locul 4, la egalitate de puncte (13) cu constănțenii (situați pe locul 3), iar în etapa următoare joacă în deplasare, luni, 9 octombrie 2023, cu CSM București, echipă clasată pe locul 2, cu 15 puncte (meciul va fi transmis live de ProArena TV). Un alt derby.

 

* Foto: CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here